Taas on Loppiainen, vaikka se oli juuri viime vuonna samaan aikaan.

Keski-Euroopassa syödään pullaa rusinoilla tai ilman ja leikitään tänään kuningasta, niin kotona kuin työpaikoillakin ja hyvinkin juhlavissa tilaisuuksissa. - Vaikka aavistuksen normaalia suolaisempi Zopf -pulla  kuuluukin jokaisen sunnuntain aamiaiseen lähtemättömästi, niin kahvipöydässä sitä ei ole koskaan tarjolla vieraille. Se olisi epäkohteliasta.

Mutta poikkeus vahvistaa säännöt. Yksi harvoista poikkeuksista on juuri tämä Loppiaisen ’Kolmen Kuninkaan pulla’, josta nami-hiiri on kirjoittanut tarinoita menneinä vuosina ihan riittämiin: täällätäällä ja täällä.

Toinen vieraille tarjottava poikkeuspulla on tässä, jota hiirikin päätti kokeilla: vuoassa paistettu champagnella maustettu pulla, koristeena kokonaiset mantelit. Maku oli kohdallaan ja ulkonäkö hieman paranee, kun sirottelee varovasti tomusokeria pintaan juuri ennen tarjoilua. Tomutusta ei leipomuksissa saa olla 'roppakaupalla' ettei sitä syöjä vedä henkeensä. Pullan leikattavuus ei ole ihan paras mahdollinen kokonaisista manteleista johtuen.

Parit leipomoketjut löivät nyt hynttyynsä yhteen ja laittoivat eri kokoisten kuningaspullakranssien sisään valkoisen kuninkaan sijasta 100 kultaista kuningasta. Ken sellaisen löytää, niin on palkintoina arvonnan perusteella neljälle ensimmäiselle 1'500Fr, 1'000Fr, 750Fr tai 500Fr lahjakortit.  Lisäksi jaetaan pienempiä palkintoja 96 kpl arvoltaan 300Fr - 30Fr Eipä hassumpia palkintoja keskimäärin 5 Fr pullakransseista!

nami-hiiri