Valmista kaupan piirakkataikinaa saa pieniin leipomuksiin mitoitetuissa paketeissa - ja suuremmasta on ihan helppo leikata.  Nami-hiiren mielestä itse, kotona tehtyä ei voita mikään. Eikä se oikeasti vie tottuneelta tekijältä paljon aikaa. Hiiri ei lukeudu 'tottuneisiin'. Se on oma valiojoukkonsa, johon sunnuntaileipureilla on pitkä matkaa.

Vähän pinaattia & paljon vuohenjuustoa,
yksi iso tai kuusi pientä !
 
I-2 murskattua valkosipulin lohkoa eli kynttä
4 - 4,5 dl  pinaatin pieniä lehtiä
vähän suolaa ja myllystä kierros pari pippuria
200g tai +/-  vuohenjuustoa

2 rkl rikottuja, paahdettuja pähkinöitä tai pinjansiemeniä

( ripaus muskottipähkinää )
  • Kuumenna öljyä kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja keitä noin 2 minuuttia. 
  • Poista valkosipuli esimerkiksi reikäkauhalla ja  lisää pinaatit.  Keitä taas noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja muskotilla, jos pidät siitä. 
  • Laita yhtä paljon pinaattia kuhunkin pikkuvuokaan, tietenkin taikinan tai esipaistetun pohjan päälle ! 
  • Leikkaa siivu tai pari juustoa päälle ja kuumenna uunissa/grillissä sen verran, että juusto saa hieman väriä.
  • Ota uunista ja anna  ihan pikkuhetki jäähtyä ja poista vuoat.
  • Tarjoile heti.

nami-hiiri