”This baking pan is a functional toy. Use only with an adult supervision." Lukee lapsille suunnatun leivontasarjan pakkauksessa. Nami-hiiri on testannut sitä useammankin kerran hiirenkolon 'maistelumestareiden' tarkkojen silmien alla. 
 
Tämä ’lelu’ on varustettu sekä irtopohjalla, että tornipohjalla, halkaisijaltaan 16 cm ja korkeudeltaan 4 cm. Kahdesta kakkupohjasta saa jo vaikka kuinka näyttävän täytekakun. Nyt tehtiin yksi, eikä sitä edes halkaistu.
 
Pienellä kakkuvuoalla on pienet toiveet :
 
70 g sokeria 
1 suuri kananmuna
70 g voita
3 rkl vettä
100g kakkujauhoja
1 tl (sahrami)leivinpulveria
  • Lisäksi voi laittaa mausteeksi suklaata, pähkinöitä, kanelia yms. tavalliseen tapaan tarkoituksesta hieman riippuen.
  • Nyt hiiri nipisti hieman sokerista ja lisäsi 2 (=25 g )  kahviin tarkoitettua ’Wiener Melange” sekoitusta. Siinä on mausteina mm. kanelia, karamelliaromia, Bourbon-vaniljaa sekä muskottia.
  • Voidellussa vuoassa paistui kaunis pohja 170°C hieman alle 40 min.
Ja tämän kaiken hauskan vaivan nami-hiiri näki, jotta saattoi testata kakkupalana tarjottavaa annosta jo jonkin aikaa kaapissa olleen kivettömän villikirsikkahillon kanssa. Se on raikasta ja voisi kyllä syödä purkista suoraankin. 
 
Toinen ajatus mielessä oli käyttää kesällä sokeroituja kukkia, sokerimassakukkien sijaan ja lehtevää kultahilettä. - Kulta-arkkia ei hiiri ole vielä onnistunut saamaan mieleisekseen isolla pinnalla. - Täytekakku kerma-, kreemi- tai hillotäytteellä ei kaikkia aina miellytä, joten ohuelti vain kermaa päälle tai ehkä suklaata - ja ne ’täytteet’ annoslautaselle. Näitä ajatuksia hiiri on ’imuroinut’ ravintoloissa eteen tuoduista taiteellisista luomuksista tai kokkikuuluisuuksien kirjoista.
 
 
...ja niille alkuperäisellä ”Kaiser -kinderbackformilla’ paistetuille kolmelle muulle palaselle nami-hiirellä on maku-tuote-testaus–-projekti meneillään tänään. Mahdollisesti, mutta ei varmasti, se jatkuu huomenna aamiaisen jälkeen.
 
nami-hiiri