Se oli jo pari kolme viikkoa sitten, kun nami-hiiri oli kysynyt kauppiaalta suurien suoralaitaisten kuppikakkuformujen kohtalosta. Yksi pakkaus oli repeytynyt auki kovakouraisten asiakkaiden rutistelemana. Hiirellä on lempeät kädet tutkiessaan kaupoissa tuotteita. Puoleen hintaan ? Kauppias hymyili ja pudisteli päätään. Hän ei halunnut niistä maksua. Hiiri sai ne ilmaiseksi. Mitään varsinaista ennakkoajatusta niiden käytölle ei ollut.

angel%20food%20cupcakes%20-normal.jpg

Moro%20ja%20Angel%2015-normal.jpg

mustikat%20ja%20Angel%20-15-normal.jpg

Kirjoja ja lehtiä selaillessa osui kohdalle amerikkalaisten suosiman jälkiruokakakun resepti.  Aika usein se jätetään koristelematta ja nautitaan tuoreiden marjojen tai hedelmien kera. Nyt on resepti, sekä formuja testattu. Resepti oli hyvä, mutta formut olivat liian suuria - hiirelle.

"Angel Food Cupcakes" 

12 normaalikokoista tai 4-6 isoa

68 g  + 2 rkl jauhoja
62 g tomusokeria
100 g erikoishienoa sokeria
6 kpl valkuaisia
3/4 tl viinikiveä
1 tl vanilja-aromia
1/8 tl suolaa

Kuorrutus, jota hiiri ei nyt tehnyt !

 

1,5 -2 dl  kuohukermaa

1 1/2 rkl kidesokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Esilämmitä  uuni 175°C

 

  • Laita paperiformut uunipellille tai muffinssipellille. 
  • Mittaa pieneen kulhoon jauhot ja tomusokeri.
  • Vispaa toisessa kulhossa valkuaisia kunnes vaahtoavat, noin 1 min. Lisää joukkoon kerma,  viinikivi, vanilja ja suola ja vispaa 5-6 minuuttia kunnes jäykkää ja nostaessa mmuodostuu selvästi 'piikkejä'.
  • Sirottele osa (1/4 ) jauhoista joukkoon ja sekoita varovasti, lisää jauhoja ja sekoita varovasti…
  • Lusikoi taikinaa paperivuokiin,  paista 15-17 minuuttia, kunnes hyvin kevyesti  päivettyneitä ja koostumus joustavan tuntuinen kevyesti painaesa. 
  • Poista uunista ja jäähdytä. 

  • Valmista sillä aikaa kuorrutus normaaliin tapaan eli  vatkaa kulhossa kuohukerma, vanilja ja sokeri, noin 3-4 minuuttia, kunnes kevyt ja ilmava. 
  • Koristele muffinssit  ja laita hetkeksi  jääkaappiin!

 

Tips!

Kokeile myös lämmintä marjakastiketta - herkullista!

 

Kuvitelkaa hiiren suuri appelsiinirakkaus 'Moro' on matkustanut kotimaastaan Espanjasta hiiren perässä ison meren yli. Nyt on niiden paras aika. Hiirenkolon marketissa niitä on varmasti myös, joten täältä niitä ei tarvitse hamstrata matka-askissa. 

nami-hiiri