sokerimassa%20marit%20-normal.jpg

Lf%20lokak.%203-normal.jpg

Lf%20lokak.%20-normal.jpg

Haasteeseen leipomukset koottu yksinkertaisesti eri kokoisilla Aalto -formuilla, sekä kahvikakusta, että kääretorttupohjasta. Kukat piirretty vapaalla kädellä mallina servetti ja työstetty sokerimassasta kaulimen avulla.

Kahvikakku

3 kananmunaa
2 dl sokeria
5dl kakkujauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sitruunamehua
150 g voisulaa
2-3 tl piparkakkumaustetta, valmis sekoitus

Pinnalle karviaishilloa ja haluamasi koriste.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen sitruunamehun ja rasvan kanssa. Lisää viimeiseksi mausteseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun matalahkoon (neliö)vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
Anna kakun jäähtyä hetki ennenkuin painelet siitä formuilla leivoksia.

Suklaakääretortun pohja
4 kananmunaa 
1 dl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi varovasti sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista uunissa 225 asteessa n. 8 min. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. 

Kuorrutus
25 g pehmeää voita
2rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta, sokeriton
2 dl tomusokeria

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi kiiltäväksi massaksi.
Levitä isompien leivonnaisten kerrosten väliin, sekä leivosten pintaan tasaiseksi kerrokseksi.
Koristele.

Maistuvat ohuen vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Lf%20lokak.%204-normal.jpg

Leivontafoorumin leipomushaaste oli lokakuussa 'vientituote'. - Vientituotteidemme parhaimmistoa muistuttavien leipomusten matka kohti lokakuun Leivontahaastetta oli alkanut. Kakut oli paistettu, hilloa sivelty ja sokerimassakukatkin sopivan kuivia tai siinä ja siinä.  Kukat kakkujen päälle ja kamera käyntiin!


Aikoinaan ei hiiri ollut mitenkään erikoisen 'Mari' -henkinen, eikä oikeastaan vieläkään. Ei pitänyt raidoista, ei Mari -paidoista, ei sukista, eikä julmetun suurista kasseista. Hiiri on kuitenkin usein matkustanut kauniin sininen Marimekon klassinen kevättakki käsivarrella ulkomaisiin tapahtumiin. Ja talvisin lämmitellyt yksivärisen Marimekon villapuseron alla.

Ulkosuomalainen haluaa aina viedä palasen Suomea mennessään ja näyttää suomalaista taitoa ja aitoa osaamista uusille ystävilleen. Asetella kukkansa tai kukan korkeaan aaltoon, Fazerin makeiset matalampaan, pyyhkiä suklaakakkupalan jäljet suupielistään unikoilla, juoda ulkomaisten lehmien tuottamaa maitoa Iittalan lasista ja nauttia ehdottomasti  (aamu)kahvinsa vanhasta Arabian valmistamasta kunnon kupista.......Ainoan poikkeuksen teki matkapuhelin, joka oli monet vuodet ruotsalainen, erikoispienen kokonsa vuoksi.


5. marraskuuta ei paljon pisteitä toteutukselle herunut, mutta hiiri kiittää arvostelijoitaan ja rientää vauhdilla kohti uusia haasteita !

Unikko & Alvar maailmalla / nami-hiiri 1+1+1= 3p

Kauniita ja elegantteja leipomuksia!

Näissäkin hyvällä idealla tehty herkkuja, joiden kaksi tunnusmerkkiä todellakin tunnetaan hyvin maailmalla.

Näen nämä esillä jossain kivassa pienessä kahvilassa ulkomailla :)

Niin suloiset ja hyvin yhdistetty 2 asiaa Suomesta =)

Hauska idea, ja mahtavia nuo kukat!

n-h