......se ei seuraa muotia, 
siitä ei saa korkoa, 
eikä eläkettä. 
Silti se on elämän paras sijoitus. 

 

Näin hieno ajatus luki hiiren aamussa saamassa virtuaalisessa kortissa. Kuvassa oli makea pullarinkeli. Tervehdyksiä oli  monta muutakin ja ystävyyden rakkaudella vastaanotettu !

Ystävää ei pidä ruokkia pelkällä makealla, ei ainakaan anivarhain. Saksankielisten alueiden vanhan kirjakielen Brezitella eli nykypäivän Brezel, on Saksassa aivan jotain muuta, kuin Suomen markkinoilla olevat Viipurin rinkilät, vain muoto on sama.  Se on leipomus, joka tehdään sokerittomasta taikinasta, heitetään mutkille, keitetään soodaliuoksessa ja paistetaan sitten, päälle sirotellaan suuria suolarakeita. Rinkeli on varsin tavallinen varhaisaamiaisena tai suolaisena purtavana kahviaikaan tai ihan muuten vaan pieneen nälkään. Päälle toki oikeaa voita! Tuoreena hyvin herkullista!

Brezitella%20sesamilla%20-normal-normal.

Ennen matkaansa nami-hiiri teki saksalaisreseptillä sydämiä rinkelin asemesta ennakoiden tätä päivä. Nappasi kuvan mukaansa , söi kuvatun sydänsämpylän voin kanssa ja heitti loput pakkaseen odottelemaan. - Resepti ilmestyy myöhemmin, koska se oli keittokirjasta.

ruusut%20-8-normal.jpg

Tästä on päivää hyvä jatkaa ! Ihanaa ja makoisaa päivää kaikille!

nami-hiiri