Suklaa on aika 'vahvasti' nami-hiiren elämässä mukana, ainakin jos blogin kirjoituksia on uskominen. Onko ihan näin todellisuudessa? Sitä sopii miettiä . Ja vaikka se suklaa 'hoitelisikin' tutkimusten mukaan osaltaan sydäntä tai säästelisi sydänsuruilta, niin yksistään se ei tietenkään riitä. Joukkoon tarvitaan kevyttä hyvää terveellisesti, ainakin välillä. Toistaiseksi nami-hiiri on kaikki ruokainen syöden kalaa ja lihaakin. Kokeilunhalua on vaikka muille jakaa.

Monella blogilaisella näyttää olevan myös keveitä ajatuksia näin tammikuussa . 'Murisevalle ja naukuvalle vatsalle' on hyvä antaa usein vaihtuvaa sulatettavaa ja hieman normaalia pienempinä annoksina raikkaan veden kera.  Hiiri itse ei ole vesijuoppo, ei edes helteellä. Mutta hieman maustettuna, joko sitruunalla, mintulla tai persiljalla kelpaa vesi jo huomattavasti paremmin.

Olisikohan näistä apua tai ideaa? 

Päärynää, fenkolia, paahdettuja pähkinöitä, mausteita maun mukaan.

Vihreää parsaa, kevyttä appelsiinillä maustettua majoneesia.

Ja miten olisi, jos sen niin kutsutun 'sivulautasen' paikkaa vaihtaisi ja söisi vain paahdetuilla manteleilla, sekä kuullotetulla valkosipulilla/sipulilla höystettyjä vihreitä papuja? Lisää joukkoon hieman oliviöljyä ja hienonnettua persiljaa.