Kevätpäiväntasaukseen on aikaa kuukausi, mutta kouluissahan kevät on alkanut jo tammikuulla lukukauden merkeissä. Keski-Euroopassa voisi sanoa alkaneen sen meterologien 'termisen kevään', joka tarkoittaa sitä, että vuorokauden lämpö pyörii 0°C:n ja +10°C:en mittarilukemissa. - Samaan aikaan kahden ja puolen tunnin lentomatkan päässä hienosti pöllyävä lumi yhdessä kovan tuulen kanssa, aiheuttaa uskomatonta harmia Etelä-Suomessa alkaneelle hiihtoloman liikenteelle. Ja ihan pohjoisessa koetellaan ihmisten sietoa - 40°C pakkasessa. 

  

Tämä aamu on valjennut aurinkoisesti. Kattoikkunan suurella lasilla kimaltelevat lumikiteet, kuin 'timantit'. 

Ja toisella puolen taloa pilkottavat pienet orvokit laatikoissaan lumen keskeltä.  Sitä ne ovat tehneet koko talven.

Mutta isolla pöydällä on kaunista kevään odotusta. Maljakon keltaiset gerberat, kullerot, ruusut ja freesiat hymyilevät kilpaa joukon keskelle piristystä tuoville suurille 'ryppyreuna-ruusuille'. Kutsun niitä tuolla nimellä, sillä niiden terälehtien reunat ovat hauskasti rypyssä ja siksi näyttävät aukeavankin aivan eri tavoin, hieman neilikkamaisesti. Ne kestävät pienellä hoitamisella ja päivittäisellä jutustelulla reilun kaksi viikkoa, kuten keltaisetkin. Ovat niin sanotusti vahvoja lajikkeita. Auringon värisistä kukista on kevään odotus sidottu! - Hyvältä ja ajattelevaiselta Ystävältä saatu yllätyskimppu kesti pitkään! Ajatusten siivittämiä kiitoksia hänelle!

 

   

Toisenlaista iloa tuottaa pienet suklaamunat, joita pyörii eri väreissä jo hieman joka pöydälläni. Ei ole liian aikaista suunnitella ja tehdä Pääsiäisen koristeita jo nyt. Tämän tein illalla Olympialaisia seuratessani.

Näin tuumii Marsipaanipuodin Merjakin, joka on valmistanut suloisen baby-pupun. En tiedä miksi mieleen putkahti ajatus nukkuvasta  'pajunkissasta', joka ei jaksa vielä nousta kevääseen !

Vielä ei ole helmihyasinttien, pääsiäisliljojen, eikä narssissien aika. Puutarhoissa eivät kuki sipulikasvit, mutta vuosien varrella villiintyneet kevätesikot tanssivat lumettomilla rinteillä monen kirjavina, enteillen kevättä. Se näkyy myös viinitarhanhoitajan ilmestymisellä tarkistuskierrokselleen. On tutkittava onko talvi tehnyt tuhojaan ja jos niin mitä. Talviunta nukkuneet keväiset ajatukset heräilevät.

Jos pitäisi valita suklaan ja kukkien välillä, niin valitsisin ehdottomasti kukkaset - enkä sano tätä siksi, etten itse osaa vielä tehdä sokerimassasta kukkasia, paitsi sen 'Tudorin'.