Pimm’s -juoman kehitteli lontoolainen osteribaarin omistaja James Pimm. Vuodesta 1840 valmistetun drinkin resepti on niin salainen, että sen tuntee vain kuusi ihmistä. Se kuitenkin tiedetään, että juoma on sekoitus giniä, yrttejä ja malarialääkkeenä tunnettua kiniiniä.

Perinteinen Pimm’s Cup Cocktail valmistetaan sekoittamalla siihen limonadia, kurkkua, appelsiinia ja tuoretta minttua. 

Vapuksi  voisi valmistaa juoman sekoittamalla sitruunaista kivennäisvettä, kurkkua ja mansikoita. Se oli ihanan raikasta, jopa kesäistä Vapun harmaassa ja viileässä säässä! Kun alkoholin sekoittaa drinkkiin vasta lasissa, on autoilijan versiokin heti valmiina.

'Englantilainen Pimm's hyytelöherkku' 

10 liivatelehteä

pieni nippu mintun lehtiä

200 ml Pimm’siä

700 ml  sitruunalimonadia (tai kuohuviiniä)

Koristeluun:

siivutettua/kuutioitua kurkkua, mansikoita,

appelsiinin ja sitruunan viipaleita, minttua

  • Liota liivatteet normaalisti kylmässä vedessä. 
  • Kuumenna 100 ml vettä, pudota mintunlehdet joukkoon ja anna hautua 5 minuuttia. Ota lehdet pois ja lisää liivate mintun keitinveteen sulamaan, lämmitä tarvittaessa.
  • Lisää joukkoon Pimm’s ja limonadi.  Kuori mahdollinen vaahto pois ja anna jäähtyä.
  • Kaada liemi 1 litran hyytelövuokaan ja anna seistä kylmässä yön yli.
  • Kumoa lautaselle ja koristele tarjoiltavaksi.

Englantilainen keittiö ei oikein ole koskaan sytyttänyt nami-hiirtä. Onpa tullut mietittyä, onko sellaista olemassakaan ? Toki Englannissakin syödään ruokaa joka päivä. Mieleen on paremminkin painunut muutamia teehetken tai muun hetken herkkuja, jotka saavat veden kielelle. - Juuri nyt ei hiiri muista, onko tullut mainittua aiemmin, että olipa resepti mikä tahansa, niin ensikokeilu tehdään aina mahdollisimman aidosti ja seuraavilla kerroilla muodostuu vasta omia muunnoksia, lisäyksiä tai poistoja maun mukaan tai sen mukaan mitä hiirenkolosta löytyy. 

nami-hiiri