Omena päivässä pitää… – tiedättehän sanonnan !  Nami-hiiri uskoo siihen vakaasti.  Mutta sekin joskus kyllästyttää. Tietenkin voi syödä päivittäin markettien ja torien tarjoamasta valikoimasta eri värisiä omenoita tai valita jopa eri lajikkeen joka päivä. 
 

 
Alkuperäinen kimmoke omenan leikkelyyn sai alkunsa Ahonlaidalta kaiketi kolmisen vuotta sitten. Eilen vasta huomasin joutsen kaunottaren Kermaruusun tekemänä. - Pyöreäpäisellä veitsellä  hiiri onnistui mielestään hyvin, mutta miten kauniin joutsenen – tunnistittehan – saisikaan aikaan teräväkärkisellä veitsellä? Hiiri ei kyllä ole ollenkaan varma onko lopputulos kiinni kuitenkaan veitsestä.
 
 
Hiirenkolossa jatketaan nyt näin, se on ehkä asteen tai pari haasteellisempaakin.  Laulujoutsenen kaulaa pitää ehdottomasti ohentaa. - Omenakoristeet on hyvä köykäsesti sivellä 'leivoshytelöllä', jotta väri ei tummuisi, jos sen asettaa vaikka kakun viereen tarjoiluvadille! Yritän kuvata eri vaiheita seuraavasta omenasta. Mutta kerrottakoon jo nyt, että molemmille sivuille tulee 1-2 'lohkoa' vähemmän, kuin mitä 'päällä' on......harjoittelun alla - yksi päivässä !
nami-hiiri