”Tämä paketti ei kilise”, huomautti aina iloinen postipaketin tuoja aamulla. Hiiri availi pakettiaan varovasti varmuudeksi.

Nami-hiiri löytää melkein kaikkeen yhteyksiä lauluihin, elokuviin, kirjoihin....Nyt tuli heti mieleen Erkki Salaman vanha elokuvaralli: ”Juna vislas just poes  Kouvolasta ja se  jytkyttel ....Sveitsiin päin” Lokakuun pakettini ei tullut junalla, vaan lentäen Kouvolasta.

   

KUVA 2.

Musta lakritsipakkaus ei ollut helppo kuvattava 

Lokakuun paketin aiheeksi SLYni oli antanut teeman ”koristelu” ja osunut nappiin kaikilla tuotteillaan:

- Meiran sokeroituja punaisia kirsikoita - 

- Dr. Oetkerin vihreää koristelugeeliä -

- Dr. Oetkerin vaaleat talvi-teema rakeet -

- kaksi pientä kukkamuottia- 

- patalappu syksyisen murretuilla väreillä -

- kaunis vaalea kynttilä, koristeeksi ja tunnelmointiin -

ja

- Kouvolan lakritsia, suuri rasia - 

Tästä lakritsista on kirjoitettava muutama sana erikseen . Joitain asioita on ’unohdettava’ ulkosuomalaisen kotimaahan. Asioita, joille ei korvikkeita maailmalla löydy, mutta joiden maku ei unohdu. Yksi on lakkamarja ja toinen juuri tuo Kouvolan musta, pehmeä lakritsi. Ja se kolmas asia on tummat leivät. Niitä kaikkia ilman voi elää, mutta mikä riemu syntyykään niitä kohdatessaan!

- Myöhemmin Ulla laittoi sähköistä viestiä: "Ihanaa, että toi Kouvolan laku on ollut sun suosikkejasi. "Herra"-miehenihän idea se oli. Hän sanoi, että Kouvolan-lakuahan sun pitää laittaa pakettiin. Se on jotain Kouvolasta." - Kohta meillä on suuret tukijoukotkin mukana SLY kierroksilla! Mikäs sen mukavampaa. 

SLYniosottautui taitavaksi käsillään kauneutta tekeväksi Ullaksi, Kouvolasta. Hänet oli kierroksen SLY12 tarmokas EMO organisoinut kesken leikin parikseni ongelmia ratkoessaan viime kuussa.  -  Olin päättänyt jäädä pois tästä kierroksesta SLY12, omien kiireideni vuoksi. Sen vuoksi olin vain vara-SLY-jäsen syys- ja lokakuun. Kun syystä tai toisesta, joku jättää leikin kesken, niin ongelma ei olekaan yksiselitteinen. Se koskee vähintään kahta SLY rinkiin kulloinkin aidosti sitoutunutta; sitä, joka lähettää 'probleemille' pakettinsa ja sitä, joka odottaa omaa pakettiaan päivästä toiseen, tietämättään parinsa olleen 'probleemi'! 

 

Näin ihastuttavalla neulahuovutuksella Ulla kertoi itsestään nami-hiirelle. Ihanan lämminhenkinen viesti oli kirjoitettu sen taakse, Suomen syksystä. Viime kuussa saamani huovutettu ’maistelu-avustaja’ vilkuttaa iloisesti. Se on tyytyväinen uudessa kodissaan! 

Kun SLYlla on ajatus, sydän, into ja ilon tuottaminen mausteinaan, niin mitä muuta voisivatkaan paketin saajat enää toivoa !

 Lämmin kiitokseni Ullalle ! 

Ihanaa, saan makustella oikeaa lakritsia, hoitaessani loppukuun 'koira-ystävääni' !

 nami-hiiri

P.S.  Hiiri oli kirjoittanut slykaverille kortin, jotta hän tiesi saaneensa uuden parin :

Syyskuun 1. päivä 2010

Tervehdys Annikalle, 'Anckan' blogiin ! Jos 'SLY12' olisi näytelmä, niin molemmin puolin esirippua kiehuisi ja kuohuisi. Jännityksen makea maku leijuisi ilmassa, niin esiintyjillä, kuin odottavalla yleisölläkin. 
Kaikissa näytelmissä on aina kaksi miehitystä varmuuden vuoksi. Syys-lokakuun esitykseen on astunut 'Bee' estraadille Aan sijaan. Sinä olet aitiopaikalla ja esitys 'SLY12' voi alkaa.

Pidetään hauskaa iloisella mielellä!  Syys-lokakuun sly

Nami-hiiren kohdalla tämä kierros kesti vain 2 kk, koska joku oli 'kadonnut' kesken kierroksen, hiiri paikkasi.

 

Suomeen paketit saapuivat taitavalle Anckalle, joka hyödynsi pakettiaan välittömästi! 

Ja tämä paketti oli perillä lokakuussa. Ancka oli arvannut hiiren olevan varapakettien lähettäjänä, mutta se ei meidän kummankaan iloa pienentänyt !