Sitrusvoipasta%20.jpg

 

”Lehtipersilja on sitrusvoipastan olennainen raaka-aine, joten siitä ei kannata luopua”, kirjoittaa Joonas Eiring.  Yksinkertaisuudellaan houkuttelevan annoksen koristelu oli tehty basilikalla, mutta sitä hiirellä ei ihme kyllä ollutkaan tuoreena tällä kertaa. Kakkujensa lisäksi nami-hiiri syö kuin lintu, mutta erittäin mielellään päivittäin. Hiirenkolon ruuanlaitossa ei ole tärkeää nopeus tai trendikkyys, vaan maku, yksinkertaisuus.

 

Soppa365 -sivuilla kerrotaan, kuinka koulutukseltaan arkeologi, Eiring oli oppinut helpon sitrusvoipastan reseptin napolilaiselta ystävältään. Pasta maustetaan yksinkertaisesti appelsiinin, greipin ja sitruunan kuorella, sekä sitruunamehulla ja lehtipersiljasilpulla ryyditetyllä voilla. Lopuksi pastan päälle sirotellaan vielä basilikanlehtiä ja rouhitaan hieman mustapippuria. - Maku oli suuresti hiiren mieleen ja lautasannos hupeni kokonaan, joka on melko harvinaista. Ilon aihetta syntyi hiirelle keittiössään siitä, että sitrushedelmien kuoren hiiri sai, kuin saikin kuorittua oikeasti ilman kuorille ominaista valkoista osaa. WAU ! Oli ihan pakko vielä kuoria extrasti koristeeksikin. Maukasta, maistuvaa, yksinkertaista ja hyvää.

 

nami-hiiri