19.11.2013

Jos sinulla on aikaa, mutta tiedät ystäväsi olevan kiireisen, niin anna hänelle lahjaksi hieman 'aikaa' omasta ajastasi! Suklaakuppien teko on melko helppoa silikonivuokien avulla, samoin murokuppien. Muistaakseni olen suklaisen idean tallentanut muistiini Kermaruusun blogista. - Etsin linkin tähän pienellä viiveellä, kotikolossa se olisi nenän edessä. - Sulatetulla, temperoidulla suklaalla sivellään kerroksia suklaalle tarkoitettuihin kirkkaisiin formuihin tai silikoonisiin ja annetaan kuivua. Hiiri meni taas liiallisuuksiin ja yritti tehdä 'seitinohuita'. Rikkoutuneista saa suun makeaksi ja uusia fantasiakoristeita.....

Takaisin lahja-ajatukseen. Ystävälle voisi tehdä jotain, mikä säästäisi häneltä aikaa...kuvan ostetut piparminttukepit ovat minikokoisia, tulitikun pituisia ja yksittäin pakattuja ja niitäkin voisi laittaa pakettiin. Niitä ei kannata rouhia valmiiksi, sillä rikkoutuvat helposti, mutta muruset saattavat tarrata toisiinsa kiinni. Suklaan voi huoletta rouhia karkeaksi. Paikallisissa kaupoissa on nonparellit tosi suurissa purkeissa, josta voi hyvinkin pussitella sopivia annoksia. Niitä myydään jopa grammoittainkin. Uunissa käpristuneitä omenasiivuja voisi paistella koristeeksi tai värjätä hieman kookoshiutaleita.....joulunajan jälkiruokiin ja niiden koristeluun. Mukaan voisi liittää ohjeen tai kuvata koristeluidean!

Ruokailuun tarkoitetut puolivalmiit tai valmiit lahjat kannattaa pakata läpinäkyvästi rapisevaan sellofaniin tai ikkunarasiaan.

suklaasyd%C3%A4met%202%20-normal.jpg

Kuvan sydämen hiiri täytti löysähköllä suklaavanukkaalla, mustikoilla ja rouhi valkoista suklaata pintaan sekä kokeili tietenkin kuinka helposti karkkikeppi murustuu. Sille ei tarvinnut kuin näyttää hieman aterimen otinta....vasaraa ei tarvita.

suklaasyd%C3%A4met%201%20-normal.jpg

21.11.2013

koira%20ja%20keksit%20-normal.jpg

Ajatus muuttui leipoessa ja niinpä suklaiset hippukeksit muuttuivat vaaleiksi sitruunalla maustetuiksi - taikinaan hiiri lisäsi vaaleita rikkoutuneita marenkimuruja saatua reseptiä noudattaen.  Sitruuna antaa raikkautta ja marenki hieman rahisee olematta karamellin kova. - Aina on mieli tehnyt niputtaa nauhalla pipareita taiturien tapaan. Nauhaa ei löytynyt iltahämärissä, mutta narua kerällinen. Kuvan koira ei ole kaverini Furkku, vaan Pilkku, joka syntyi aiemmin Angryä tehdessä !

Hiiri arvelee, että lähiaikoina ideat vain lisääntyvät katsellen, maistellen, kokeillen..... lisään niitä tähän samaan postaukseen, ovat sitten samassa paikassa helposti löydettävissä.

nami-hiiri  Toronto