Kauppojen ja markettien hyllyt pursuavat tuotteita kaikkialla. Ne kaatuvat päälle 'kuvainnollisesti'. Tarjouksilla houkutellaan ja  uutuuksia tulee enemmän, kuin sieniä syyssateella. On mahdotonta pysyä niiden perässä. Nami-hiiren mielestä niitä kaikkia ei olisi tarvinnut edes ‘keksiä’. Hieman valtakunnasta riippuen joitain tuotteita ei koskaan ilmesty laadittujen tuontia koskevien säädösten vuoksi. Se on ihan hyvä asia.

 
 
Toisinaan, mutta aika harvoin nykyään hiiri laittaa kukkahattunsa päähän ja ottaa pienen kassin käsivarrelle ja lähtee pelkästään etsimään kaupanhyllyiltä 'kummallisuuksia'. - Kaupalliset tuotemessut ja sähköposti pitävät asiasta paremmin huolta. - Kassi on sopiva pieniin ostoksiin, joita tehdään kassin mitoitus huomioiden.  Muovisia mainoskasseja hiiri ei mieluusti kanniskele, kuin hätätapauksissa. Tietenkin kantoapuri on nytkin kantimissa kiinni.
 
Joku aika sitten löytyi tällaisella pelkästään tarjontaa tutkivalla retkellä kuvien tuotteita. Uusia hiirelle, vaikka on hyvinkin mahdollista myös, että ne on  aiemmin tullut ‘kylmästi’ ohitettua tarpeettomina. Ei siis välttämättä markkinoiden uusia ‘uutuuksia’. 
 
  •   "Schwartaun" aidolla vaniljalla maustettu jälkiruokakastike, marjaisten ja suklaisten laadukkaiden kastikkeiden jatkoksi. 'Nougat' oli tarjouksessa, se ostettiin myös.
  • Saksalainen vadelman murusilla maustettu merisuola. Ilmeisesti aivan uusi valmistaja, koska kotisivutkin olivat vasta tekeillä. * 
  • "Fuchs", aidolla vaniljalla ja lisäksi mantelijauheella maustettu sokeri (erikois)kahvijuomiin ja leivontaan pienissä annospusseissa.
  • "Tekrum", miltei tulitikkujen korkuisia minikokoisia suklaalla vuorattuja ja reunustettuja vohvelikuppeja - vohveli oli ihan mautonta. 
  • "Dr. Oetkerin" ’Eierlikör Mousse’– arvelen, ettei ole Suomessa myynnissä, kuten ei se viinivaahtokaan. Menee kokeiluun.
  • "Massimo", aromisiirapit 'Vanille' ja 'Amaretto'  kahviin, teehen, kaakaoon...
 
* Mielenkiintoisin oli tuo ’marjainen suola’ –  joka houkutteli itsensä kauniilla värillään nami-hiiren kassiin. Se soveltuu lähinnä salaatin kastikkeisiin tai salaatin päälleripotteluun, jolloin  vadelman maku hieman tuntuu, vadelma tuoksuu ja väri näkyy. 
 
Tuoteseloste:
puhdistettu merisuola, kuivattu vadelma,
E150, E123, E124.
 
Pakkauksen mukana ollut resepti:
3 rkl valkoviinietikkaa, 5 rkl oliiviöljyä,
5 tuoretta vadelmaa,
pari kierrosta tuorejauhettua pippuria,
vähän kylmää vettä,
vadelmasuolaa maun mukaan.
 
Oletko sinä törmännyt näihin ja/tai kokeillut?
 
nami-hiiri