Nami-hiiri on pitkään ihaillut eri blogeissa juustokakkuja. Juustokakku oli myös aikoinaan hiiren ensimmäinen orvokki-kakku, josta edelleen puhutaan. Arkisempia variaatioita tuli tehtyä usein, jo ennen sitä, koska suureksi herkuksi osoittautunut silloisen Ingmannin munajuusto oli oiva aines kyseiseen kakkuun. Resepteissä oli aina tietenkin 'Philadelphiaa', mutta Ingman toimi paremmin. Kakku oli makunen!

Lähikaupat eivät täällä tunne Ingmannia, mutta Philadelphian rasiat ovat hyvin edustettuina. Hiiri osti tavallista maustamatonta tuorejuustoa, koska rasian grammat stemmasivat nami-hiiren reseptiin kahdelle pienelle irtopohjavuoalle. Kaupan aprikoosit houkuttelivat päästä kasssiin.

Käytin 'Taikataikinat' -blogin reseptiä, joka oli suora kopio 'Kinuskisen Kissan' reseptistä. Muuntelin mitoja tarkoituksiini sopivaksi.

Kakku eli kaksi kakkua hyytyivät mallikkaasti yön yli. Pohjaan en ollut kokeiluissani tyytyväinen. Sen olin musertanut kaurapitoisista 'Swiss Digestiiveistä', koska lähimmän marketin valikoima  ei tunne aitoja Digestivejä. Niitä saa tavaratalojen herkkuosastoilta ja tasokkaista yksityisliikkeistä. Ne aidot eivät muuten koskaan happane hiiren kaapissa, vaikka se ostaa niitä tosi usein. Kaapissa niihin harvoin törmää.  Ne maistuvat sellaisinaan kahvin kanssa. 

Nami-hiiri kirjoittelee pitkiä tarinoita muutamien mukavien vanhojen koulukavereidensa kanssa. Joukossa on yksi 'poika'. Hänelle olin lähetellyt terveisiä joku aika sitten tekemälläni 'yhden hengen kakulla' sähköisesti päivän piristykseksi. Eikä mennyt kuin pari tuntia, niin tuli 'kiitosta' terveisistä. Ja viestinsä lopuksi hän oli vielä kirjoittanut: "Miltähän muuten näyttäisi ja maistuisi....(sensuroitu)....leipoma kahden hengen kakku? kyselee utelias, hieman jo harmaata ohimoillaan omaava naapuripulpetin poju."

No pojat ovat poikia ja luulevat saavansa aina isoja kakkupalasia pienen espresson seuraksi. Yhden hengen kakusta tietenkin riittäisi kahdellekin! Isompia kakkuja tehdään suurempiin juhliin.

Koristeena pistaasimantelipussin haalistuneet muruset, vispatun kerman loppu ja vast'ikään harjoiteltuja suklaakuvioita transferilla. Se, että molemmat juustokakut ovat vaalean punaisia, johtuu mansikkatomusokerista !

Tarjottimella olevat suklaat ovat huonosti yönsä nukkuneita. Jääkaapissa on aina kylmää ja kaulimen päällä epämukavaa.

nami-hiiri