Aamun postinkanto on tuonut lisää kauniita kortteja, hassuja kortteja ja mukavia kirjeitä. Pakettiosioon oli myös ilmaantunut paketti. 
 
 
Paketista löytyi hauska kortti, joka sai hymykuopat tuntuvasti syvenemään. Paketin sisältö oli makea ja mieleinen. Pakkasaikaan hiiri on ottanut tavakseen nauttia teetä. Se lämmittää sisäisesti, jota kahvi ei tee. Se vain herättää teetä paremmin aamuisin. Teehensä nami-hiiri laittaa hunajaa.
 
 
’Patteri’ kotimaista hinajaa ! Ihanaa  !  Ja sitten kajahti keittiössä heleä nauru, se sellainen joka soi ! Tiedättehän - sellainen, joka tulee yllättävästä ilosta tai hauskuudesta sydämen pohjalta tai sielun sopukoista, ja jolla on ihan erilainen ääni, kuin naurulla yleensä! 
 
Paketti oli ollut matkalla vain vajaat 2 vuorokautta ja pakkasta oli sekä lähtö- että saapumispisteessä ja pilvien yläpuolella vieläkin enemmän. Paketin on ollut mahdotonta poiketa matkallaan Espanjassa, jossa mansikat ovat jo punaisia . Tämän hiiri tietää, koska osti eilen mansikoita marketistaan. Kuumaa ei sielläkään oikeasti vielä ole, vain +15°C . Mutta mitä ihmettä oli tapahtunut ehjän paketin sisällä olleelle suurelle, paksulle suklaalevylle ? Se oli kuin lämpöputken päällä köllötellyt lämpimikseen. Tinakuori oli ehjä, mutta kääre oli auennut suklaan pullistellessa kaarelle. Saapuessaan se oli ihan normaalisti kovaa, kauniin ruskeaa ja maukasta – uudesta muodostaan huolimatta. Lämmitetäänkö talvisin matkalla jäätyneet paketit postin toimesta? Nami-hiiri ei ole koskaan sellaisesta kuullut, eikä tullut edes ajatelleeksi.
 
Nämä on niitä mystisiä asioita, joita ei pysty selittämään hiirenkolossa. Hunaja purkit olivat ehjiä, eikä koostumus ollut muuttunut silmin nähden. Ne oli hyvin ja pehmeästi pakattu, joten ei niistä ole ollut 200 gromman levyn nujertajaksi .
 
Käsi :n päällä, kaunis kiitokseni kauniista
ajatuksesta Lähettäjälle !