"Den blomstertid nu kommer"

Tänään on soinut perinteisesti suvivirsi 571 ja tarkalleen sen kuudesta säkeistöstä kolme ensimmäistä. Kouluvuoden päättymisen merkiksi ne lauletaan kouluissa ympäri Suomea ja Ruotsia. Alkujaan ruotsalainen kansanlaulu on sävelletty 1697 ja suomalaiseen virsikirjaan se ilmestyi muutama vuosi myöhemmin (1701 ?).

Koululaiset ja ylioppilaat, sekä ammattiin valmistuneet kirmaavat ulos kouluistaan ja kesä voi alkaa. Siitäkin huolimatta, että jatko-opiskeluun pyrkimiset ovat monella edessä.

Nami-hiiri haluaa onnitella kaikkia todistusten saajia tällä 3D kortilla. Siihen sain kimmokkeen aamulla, kun kipasin  blogissa 'Askartelua&Elämänmakuja'. Pöytälaatikosta löytyi vielä pari puolivalmista korttia, joista toinen on nyt tässä.

Seuraavaksi tarkastelin SLY11 kierroksen sivuja, josko olisi uutisia. Ja olihan siellä. Makiaa Minnalta blogissa oli tehty ihana 'Cappucinotorttu' SLY paketista. Sellaista olin minäkin saanut 'helppoa ja nopeaa vierasvaraa' salaisessa toukokuun paketissani. Siispä kulhoa esiin. Minna oli laittanut konjakkia mausteeksi, eihän minulla sellaista ollut. Mutta oli hiiren kaapissa jotakin. Kaunis lahjaksi saatu käsinmaalattu punaruskea pullo. Sitä olen tähän asti viimeiset 8 vuotta ihaillut pölyjä pyyhkiessäni. Nyt päätin korkata sen kesän kunniaksi. Sisältö pieneni ruokalusikallisen verran. Ehkä maistan illemmalla fingerporillisen makustellen, jotain elokuvaa katsellessani, mutta vain ehkä!

Cappucinomousse suklaahipuilla ja kahvilla on tehty BB-paketin ohjeen mukaan ja konjakin asemesta olen laittanut konjakilla maustettua appelsiini-sitruslikööriä 'Grand Marnier'iä 1 rkl. Kermapursotukset, joita alunperin suunnittelin peittämään pakkasesta otettua viime viikkoista kakkupohjaa, korvasin italialaisen 'lusikkaleivän' kappaleilla. Muutama kiepautus suklaakiekosta. Lisäksi appelsiinin siivuja, jotka ovat aika kuivahkoja tällä hetkellä ja juhlan kunniaksi hopeahelmiä. - Digestiivipaketin nami-hiiri oli syönyt sellaisenaan, joten ohjeen pohjaa ei syntynyt ja kerman loppu oli mennyt moussen valmistukseen. -  Onneksi olin lukenut Minnan postausta, joten tiesin paketin reseptin olevankin tuplapakkaukselle eli 4:lle pussille! Puolitin tarvittavat lisäykset. Tästä syystä myös hyydyke/hyytelöastia jäi aika vajaaksi. Piti taas jännittää miten tässä oikein kävisi.

Näistä Cappucinomousse-torttukakku syntyi.

Eilen oli Puolustusvoimain lippujuhla, jota on vietetty vuosittain vuodesta 1942 lähtien  eri paikkakunnilla. Tänä vuonna pääjuhla oli Kotkassa. Parit edelliset vuosikymmenet juhlaa kutsuttiin aluksi 'sotaväen lippujuhlaksi'. Kesäkuun 4. oli myös sotamarsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin syntymäpäivä.

 Aivan sattumoisin toisessa yhteydessä sain tietää, että

'Kermaruusullakin' oli eilen merkkipäivä.

Vuosien määrä on päivien rikkautta ! Onnitellen !

Yllä oleva väkevöitetty Moussetorttu on tehty Kermaruusun kunniaksi - sitä en voi tarjota pienelle koululaiselle, joka pääsi hienosti luokaltaa ja menee syksyllä jo kolmannelle!

Kesä on alkanut - ja nami-hiiren parvekkeella avautuvat ruusut! 

nami-hiiri

P.S.

Jacques Marnier Lapostolle, yhtiön toimitusjohtaja, käynnisti vuonna 1977 ‚Grand Marnier ®, liköörin 150 vuotisjuhlavuoden. Tämä loistokas sekoitus, esiteltiin ainutlaatuisessa karahvissa, joka  luotiin konjakin ystäville. Siinä yhdistyvät ydin appelsiini ja hyvin vanha konjakki, pääasiassa Grand Champagne, joka on arvostetulta tuotantoalueelta nimeltä Cognac. Grand Marnier ® 'in sanotaan olevan aitoa ylellisyyttä. Juhlapullon muoto mukailee tuttua punaisin silkkinauhoin ja punaisella lakkasinetillä varustettua ohutkaulaista pulleaa pulloa. Erikoispullo on ’Art Nouveau’ henkinen ja siinä ovat käsin maalattuna appelsiini, sekä toisellapuolen viinirypäleterttu ja molemmilla ylelliset kultaiset oksat. 

- Liköörin väri on kaunis punaruskea-kulta, jossa taittuu valo keltaisena amberina (meripihka). 

Aromi tuoksuu arvokkaalle konjakille, siinä aistii appelsiinin, murskatun pomeranssin, taustalla tanssii kaakao, kaneli ja muut ‚salaiset’ mausteet. 

- Jälkimakuun sekoittuu valmistajan mukaan kahvia, hunajaa, karvasmantelia ja taas niitä ‚salaisia’ mausteita. 

Valmistus on pitkä ja monimutkainen.