Luonnolla on mennyt korkeusmetrit sekaisin, sillä kun eilen alkoi sataa vettä, lunta, räntää ja lopulta lunta, niin vihreät nurmikentät, pähkinäpuun oksat, kirsikkapuut, talojen katoista puhumattakaan ovat valkoisena . Lunta oli luvattu vain puolenkilometrin korkeudelle.  Ensimmäiset hiilisilmäiset lumiukot ovat ilmestyneet kikatusten ja naurujen raikuessa pienten käsien taputusten tahdittamana. Mutta mitä on tapahtunut nami-hiiren keittiössä?

Iloiset 'bööt',  jotka näyttävät vallanneen hetkellisesti keittiön,  ovat ilmeisen ujoja, koska ovat pönkineet piiloon kai lumiukkoja nähdessään. - Hiirtä alkoi harmittaa, kun haamupiparien päällystäminen ei sujunut lukemalla opittujen sääntöjen puitteissa. Pieniä harjoitelmia on ollut kyllä aiemmin menestyksellisesti. Nyt jokin meni vikaan ja siksi piti keksiä 'harmituksen' karkoittamiseksi jotakin....suklaaisia suukkoja oli kaapissa. Hiiri 'keräilee' niitä kaappiinsa, entä sinä ?

Miten talon korjaustöiden nyt käy, kun lumi astui kuvioihin? Pakkasta on kiikunkaakun verran, joten maanantaina kaikki on ehkä toisin...ja aurinko paistaa! Sekin on vielä arvoitus, miten orvokkien käy? Kuvan musta orvokki on muuten harvinaisen suuri poikkeus hiirenkolossa, jossa mustaa ei juuri tapaa normaalisti. Keltainen 'Hymy' on talviunillaan ja nukkuu ruususen unta.

nami-hiiri