Jouluksi kiillotetut enkelit ihmettelevät nami-hiiren kanssa, minne katosivat kolme pientä keltaista postin rasiaa?
 
Itellalle lempeästi kirjoitettu tiedustelu on saanut vastauksen - ei mitään pahoittelua tunnu koneellisessa viestissä - eihän sitä hiiri olettanutkaan. Pyydetään 'klikkaamaan' mukana ollutta liitettä, jossa on kaksi sivua. Jälkimmäisessä on kopio kaavakkeella hiiren antamista asioista: lähetys päivä 01.12.2010 /16:01, tietoa paketin ulkoisista mitoista yms. lähettäjä ja vastaanottaja tietoineen ja kaikki aivan oikein. Ensimmäisen sivun teksti on tässä:
 
Vastaus lähetyksentiedusteluun 
 
Olemme käsitelleet tiedustelunne. Selvityksistämme huolimatta lähetystänne ei 
valitettavasti löytynyt ja lähetyksenne tiedustelun käsittely Itellassa päättyy. Mikäli 
lähetyksenne löytyy myöhemmin, toimitamme sen perille lähetyksen päällä olevien 
osoitetietojen perusteella. 
 
Ystävällisesti
 
Itella Oyj
 
Itella kirjoittaa lähetyksestä, mutta kaikki kolme, matkalla eri paikkakunnille, oli mainittu hiiren tiedustelussa. Ja vastaus tuli jokaiseen erikseen. Näin ne asiat joskus kulkevat ja paha mieli jää vain lähettäjän puseroon ja samoin toki turhaan pakettia odottaneille. Asia on tietenkin korjattavissa ja nami-hiiri kokoaa paketit  ja postittaa uudelleen. Identtisiä niistä ei enää tule, koska osa sisällöstä oli erikoistyönä tehty.
 
Pieni paketti kiireidensä keskellä usein kommentoineelle 'Höntälle', on kuitenkin  10. päivä lähetettynä jo löytänyt tiensä! Samoin sieltä täältä lennelleitä joulupostikortteja vastaavasti nami-hiiren luo. 
 
Erikoisen suurella rakkaudella ja suurin tuntein tupsahti eilen myös Hello Kitty -kirje pojantyttäreltä. Osa ihanasta kirjeestä kuuluu näin:" ......"Voit varmaan hyvin ja olen hyvin kiitollinen siitä, että annat näitä askartelujuttuja . Huoneeni on kyllä hirveässä sotkussa kaiken askartelun jälkeen". Sitten on pientä tiedustelua siitä, kuinka Mummin usein hoitama koira voi ja koiran Emäntä, joka on pienen kirjoittajan täti, sekä kummitäti. Kirje jatkuu: "Tykkäätkö vielä Hello Kittystä? Minä tykkään. Olen kohta kymmenen vuotta ja sinä silloin ..... vuotta! -ko?" Näin ihanasti kirjoittelee pojantytär, joka on sattumoisin myös ihka oikea syntymäpäivälahjani!  Olemme syntyneet samojen tähtien alla talven pakkassäässä parin kolmen tunnin erolla - hieman eri vuosikymmenillä .
 
 
Joskus nami-hiiri on kirjoittanut salaperäisesti kortti-galleriastaan. 'Galleria' on eteisen kirjahyllyn päädyssä, 2m korkea ja moni taskullinen. Tässä on siitä kappale kuvattuna. 'Näyttely' tietenkin vaihtuu usein vuoden aikana teemojen mukaan.
 
15.12.2010 klo 09:45/CH
Harmittelu saa nyt riittää. Vaikka 'pulmapaketeista' ei vielä ole mitään havaintoa, niin näyttää siltä, että postin elämä on taas mallillaan! Suomesta maanantaina klo 13:50 postitettu pienoispaketti oli hiiren laatikossa jo klo 08:30 tänään, keskiviikkona ! Loistava vanha vauhti on taas ilmestynyt !
Lähettäjälle kertoisin, että nami-hiiri ei ole lainkaan uteliasta tyyppiä, ainoastaan tiedonhaluinen - siispä toivomuksen mukaan, avataan vasta jouluaattona ! 

  nami-hiiri