....samaa kukkaa ja kuitenkin niin erilaista. Luonnossa kulkiessaan on nami-hiiri tehnyt havainnon, että parilla kolmella 'muotilla' on sielläkin pärjätty. Niin samanlaisia ne ovat terälehdiltään. Koko, usein värikin vain tekee niistä toisistaan poikkeavan. Kukkien lehdistä syntyy ne suurimmat erot ja helpommin tunnistettavat eri lajikkeiden piirteet.

Sokerimassasta on syntynyt kukkia ihan liian kanssa. Suklaiseen 'brownie' -tyyppiseen tuhtiin pieneen (noin 12-14 cm halk.) kahvikakkuun hiiri testasi tällä kertaa kukkiaan.

Kakun väliin tuli tuoreita aprikooseja kutioina. Kerman kanssa vispaantui mallikkaasti kookoskerma (50/50). Joukkoon hieman indonesialaista 'Bourbon' -jauhetta. Pursotukset hiiri unohti ja käytti kaikkien kakuntekijöiden kauhuksi aaltoteräistä veistä  kerman levittämiseen kakun pintaan. Veitselle on kyllä ihan toiset tarkoitukset, mutta kukaan ei ollut näkemässä. Koira nukkui ja haukahti kerran pari uniaan katsellessa.

Tekikö nami-hiiri  siis kaksi kakkua? Hyvä kysymys. 

Tällä kertaa nami-hiiren suosikkeja olivat pelkistetyt pallotyökalulla hieman muotoillut kukat ilman muita koristeita. Kakkukarkit antavat tietenkin ilmettä, mutta ovat kovia. - Eilen tehdystä kakusta on vajaa puolet jäljellä. Nallekohan sitä on salaa makustellut ?

nami-hiiri