ritarit%2014.%20helmik.kuva-normal.jpg

RIKKAAT RITARIT /resepti kierrokselta SLY26

4 vaalea leipäpalasta
1 kananmuna
1, 25 dl maitoa
n. 1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Päälle: hunajaa, kanelia, marjoja

Sekoita ainekset keskenään ja kasta leivänpalat kauttaaltaan seokseen. Paista leivät voissa molemmin puolin kullankeltaisiksi. Nosta lautasille, valele päälle hunajaa, ripottele hieman kanelia ja lisää vielä muutama mustikka tai muu marja. Makuelämyksen kruunaa vielä pursotus tai pari kermavaahtoa.  Ystävänpäivänä ota ystävälle leivästä muotti sydänvuoalla ♡

Hiiren polakka oli melko kaponen, vaan ei mikään patonki. SLY reseptiä noudatettiin, vain hunaja vaihtui paikalliseen vaahterasiirappiin.

nami-hiiri 


Köyhät ritarit tai keski-eurooppalaisten leipävanukas, ruotsiksi: fattiga riddare, ranskaksi:  pain perdu, on jälkiruoka, joka valmistetaan paistamalla maidossa liotettuja vehnäleivän viipaleita. Vehnäleivän sijaan käytetään myös kuivahtanutta pullaa. Maidon joukkoon voidaan sekoittaa myös muna ja niin haluttaessa hiukan sokeria, sekä vehnäjauhoja. Viipaleet kastetaan molemmin puolin maitoseoksessa ennen uunissa tai pannulla rasvassa paistamista.

Tavallisesti köyhät ritarit syödään lämpiminä. Rikkaaksi ne tekee  hillo ja kermavaahto.

Nykyään joissakin lounasravintoloissa pullaviipaleista tehtyä jälkiruokaa kutsutaan nimellä 'Rikkaat ritarit'. Tällä halutaan tehdä ero ranskanleivästä tai muusta vaaleasta leivästä tehtyihin köyhiin ritareihin.