New Orleans on Yhdysvaltain Louisianan osavaltiossa sijaitseva kaupunki. Aikoinaan sinne Ranskasta ja Espanjasta muuttaneiden uudisasukkaiden  mukana kulki myös "Kuninkaan kakku", joka yksinkertaisimmillaan ei ole kakku, vaan pullakranssi, sileä tai palmikoitu. 
 
Voilla leivottu pullataikina täytetään kermajuustolla, marsipaanilla, pähkinätäytteellä tai karamellilla, kääritään pötköksi tai kahdeksi,  väännetään muotoonsa ja paistetaan. Valmis kranssi koristellaan yleensä paksulti sokerikuorrutuksella, sekä sirotellaan vielä vihreää, violettia ja kullanväristä (tai auringon keltaista) sokeria pintaan. – Se eroaa ”Kolmen kuninkaan pullasta”, siinä, ettei päällä ole kruunua, eikä sisällä ole ’kuningasta', vaan Jeesus –lapsinukke tai puolikas pecanpähkinä. Eikä sen saaja ole päivän kuningas tai kuningatar, kuten aiemmin tammikuussa pullalohkoja syödessä. Nyt velvoitetaan 'onnekas' leipomaan tai hankkimaan seuraava ’Kuninkaan kakku’ tai järjestämään asiaan liittyvätjuhlat.
 
 
 
Nykyään tällä 1800 –luvulta peräisin olevalla Laskiaisen tiistain, Mardi Gras -väreillä koristellulla leipomuksella on uusia, moderneja muotoja. Se voi olla jopa elintarvikeväreillä värjätty muffinssi tai sokeri-kanelitäytteellä täytetty voisarvi,  jonka sisään on laitettu se pekaanipähkinän puolikas ja sokeria pintaan. Mardi Gras väritys on tarkoin määrätty ja sitä yleensä noudatetaan tarkasti.
 
Sveitsissä ja sen naapureissa valmistaudutaan parhaillaan naamiaisin, hauskanpitoon koko perheen voimalla. Naamiaispuvut on otettu säilöstä, korjattu, pienennetty, lisätty tarvittaessa mittaa vyötärölle tai lasten pukuihin  pituutta. - Tiistaina serpentiinit lentelevät ilmaan rullastaan ja maa peittyy värikkäästä paperisilpusta, torvet soivat, nauru raikaa  ja makeat kranssit, hillomunkit ynnä muut leipomukset  tekevät kauppansa. 
 
Keskiviikkona kaikki on toisin – paasto ja Pääsiäisen odotus on alkanut. Lakaisukoneet surraavat hiljakseen ja  poistavat kilokaupalla serpentiinejä, sekä maahan tallaantuneita  ’paperisilppumattoja’.
 
nami-hiiri