Siinä se nyt on ! Nuoren tytön hieman suurempana toteutettu haave, laittaa aito posliiniesine kakun päälle. Kuvan esine oli edellisessäkin kirjoituksessa, mutta nyt nostalgisista syistä. "Emma", joksi tanskalainen posliinitehdas on Limited Edition 'The Millenium' esineensä nimennyt, istuu nallensa ja kilpikonnansa kanssa rannalla uimaräpylät jaloissaan. Voisiko enää olla sopivampaa kakunkoristetta kesään ja varsinkaan silloin, kun hahmot eivät synny sokerimassasta?

Kakun koriste on jo puhdistetuna omalla paikallaan. Kakkukin on jälleen samassa, mutta tiskatussa  vuossa, jossa se paistui. Se imeytyy jääkaapissa......

....ja nami-hiiri taiteilee sillä aikaa marzipaanista tyyliteltyjä kukkia munakuppiin, ilman suurempaa ajatusta muotoillessaan niitä kämmenellään. Ulkona sataa lämpimässä säässä, siksi on aikaa askarrella.

 

Pehmeä raparperikakku 

 

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 rkl tummia suklaarakeita (Caviar )

Kostutukseen 2 rkl likööriä tai 1 dl vaaleaa mehua

Isohkoja raparperin palasia määrä suhteessa vuokaan, tämä rivi  unohtui !

- Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi

- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.

- Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat

- Kaada osa taikinaa voideltuun korppujauhotettuun vuokaan ja ripottele isoja raparperinpaloja kerros.

- Lisää taikinaa ja laita  toinen kerros raparperia.

Lopuksi loput taikinat kulhosta.

Valmiiksi lämmitetty uuni 175°, alin ritilä ja tämän paistoaika noin 50-55 minuuttia, mutta normaali rinkula tarvitsee aikaa vain noin 30-35 min. !

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Pese vuoka, jossa paistoit kakun ja  ja laita kakku takaisin vuokaan. Kostuta pirskottaen 2 rkl likööriä.

HUOM!  Mikäli lapsia syömässä, niin 1 dl jotain vaaleaa mehua kostukkeeksi.

Anna vetäytyä vuoassa jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele  ja vatkaa vaikka kermavaahtoa kakkun seuraksi !

Nami-hiiri käytti kukkien tekoon marzipaania, jota litisteli muovipussin sisällä, leikkasi ruusumuotilla ja 'viimeisteli kämmenellään   ! 

 

 

Kakusta voisi käyttää nimikettä 'savariini', mutta sitä ei ole paistettu isossa rinkulavuossa, koska nami-hiirellä ei sellaista ole. Mutta suurin este muodostuu siitä, että eihän tätä kakkua ole nostatettu hiivalla, kuten oikeat savariinit.  Kermavaahtoa vispaamalla ja lisäämällä joukkoon hieman raparperisosetta, kakku maistuu kyllä mahdottoman hyvältä, käyttipä siitä ihan mitä nimitystä tahansa .

P.S.

Eilen, sunnuntaina nami-hiiri teki jotain tosi 'hullua', kun osallistui Leivontafoorumin kesäkuun raparperi-haasteeseen !

Ajatus oli niin kutkuttava, että enempiä ajattelematta, tämä kakku on nyt haasteen yksi osallistuja isompien mestareiden joukossa. Nami-hiiri koki tehneensä hieman erilaisen leipomuksen, joten pähkäilyä riittää äänestäjille ja sehän on yksi haasteen hauska elementti. Usein myös haaste/kilpailuleipomuksista löytää uusia ideoita omiin leipomuksiinsa, joten katsotaan miten kakun käy. Itse olen aiemmin tehnyt sitä vain mansikoilla tai karpaloilla.