Juhlava 'Charlotte Russe' on näyttävä ja suussa sulava tarjottava. Tiesitkö, että tämän kakun alkuperä tulee jo 1700-luvulta Venäjältä, Aleksanteri I:n ranskalaiselta kokilta! Ensin tehdään kääretorttu. Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka ja maun mukaan maustettu rahkahyytelö laitetaan sisään....
 
Saman idean voisi tehdä  jäätelöllä, johon sekoitetaan marjoja tai hedelmäpaloja. Ja hyydytys onkin sitten jäädytys eli kakku valmistuu ihan itsestään pakastimessa. Se säilyy siellä hyvin, kunnes on tarvetta käyttöön.
 
Siispä ranskalaisen kokin Venäjän Hoville tekemä ja historian kirjoihin jäänyt toteutus - suomalaisen nami-hiiren muunnos sveitsiläiselle syntymäpäiväsankarille! Noinhan se menee kansainvälisesti ja yksinkertaisesti.
 
 
...ja tämä syntyi nami-hiiren keittiössä! Uskokaa tai älkää, niin ihan ilman kommelluksia. Elokuvareissulla hankitut kukat olisivat voineet olla hieman pienempiä, koska kakku on tehty 1 litran vetoiseen lasikulhoon. Valkoiset leijonankidat eivät saaneet nami-hiiren ostohalua syttymään.
 
 
Tällä kertaa hiiri otti muutamia kuvia myös kakun syntyvaiheista. Vadelmaisella kreemillä täytetty kääretorttu oli pitkä ja kapea, koska kulho oli pieni. 
 
 
Sisälle tuli juustokakulle tarkoitettua kerma-juusto-vadelma-viinitäytettä. Kakku 'valmistui' itsekseen jääkaapissa elokuviin tehdyn matkan aikana.
 
 
Koristelu kaakaolla maustetulla kermalla ja kukilla tapahtui aamun valjettua. Pienet kermakukat saivat ympärilleen pieniä nonparellejä, joita hiiri oli saanut viimeisimmältä SLYltaan Ullalta. Purkin kauniit lumihiutaleet olivat mielessä, mutta silloin olisi pitänyt olla pienempiä kukkia. 
 
 
Pieni pala oli ihan pakko maistaa , jotta tietää mitä on antamassa. Sen kolon hiiri täytti lopulla kermavaahdolla. Saajalle saattoi hyvin kertoa kakun kuvauksista ja testauksesta. Hän on tietoinen blogista. - Tästä nykyy myös kukkien kohtuuton koko, vaikka ero hieman tasaantui kokonaisen kakun päällä.
 
nami-hiiri