Uunivohveleiden perusresepti, 2 x 4 kpl:
lauantai, 3. toukokuu 2014
Mansikkavohvelia jäätelöperhosilla
Mansikkainen kakkupohja:
4 dl kakkujauhoja
3 dl extra hienoa sokeria
1 dl mansikoista survottua mehua
1/2 dl kuivattua mansikkaa murusina
.....joko mansikkatomusokerin palasia tai murskattuja K-Special Red Berries lastuja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
2 kananmunaa
Lisukkeeksi tällä kertaa
jäätelöpaketin lopusta muutamat perhoset
ja valuvaa, paseerattua mansikkahilloa
Minkään valtakunnan kakku ei juolahtanut tänään hiiren mieleen, kääretorttukin saisi odottaa ainakin huomiseen. Pitkään on ollut ajatus paistaa uunivohveleita mansikkaisen kakkupohjareseptini ohjeella. Muffinsseja olen ehtinyt kokeilla ja ne maistuivat hyviltä kanelisuklaakastikkeella. - Kevät tulee hieman keikkuen, eikä perhosia ole vielä näkynyt, mutta vohveliherkulle ne 'löysivät' tiensä. Sokeria vähentelin extrasti samalla kun pienensin reseptiä. Mansikkakastike ja jäätelö huolehtivat makeudesta riittämiin.
nami-hiiri
230 g jauhoja
50-80 g sokeria
1 Dr. Oetkerin pieni pss vaniljasokeria
1/2 rkl leivinpulveria
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
3 dl kermaa
ja
hieman mausteita riippuen minkä kanssa niitä nautiskelee!
Kommentit