Se on ihan itse tehty. Siksi se tuo erilaista mielihyvää. Se saa hymyilemään. Se maistuu mahdottoman hyvälle.  Se on paistettu uunissa Birkmannin putkilon avulla kauniiseen muotoonsa.

 

 

Aivan varmasti tuoretta leipää voi 'leikata' piparimuoteilla, mutta kuka jaksaa aina hienontaa hukkapalat korppujauhoksi? Hiirenkolon maassa ei ole valmiiksi pussitettua korppujauhoa. Tai on kyllä, mutta se on oikeasti suolaista paneerausjauhoa kalalle, lihalle..., eikä se sovellu makeaan leivontaan huulet olivat pyöreinä myyjillä, kun hiiri kyseli tavallista korppujauhoa. Kakkuvuokiin nami-hiiri on käyttänyt vuosia aina 'suomalaisia' Anna-mannaryynejä ja milloin soveltuu, niin kookoshiutaleita. - Aamiaisleipä ei ole tällä kertaa makea paistos, vaikka olisihan sen voinut hyvin tehdä eurooppalaisten briossotaikinastakin.

Pienet pursotetut kukat ovat maustettua tuorejuustoa. Hillo toisen leivän päällä kokeilu sekin, mango-raparperiä. 

Hiiri kuuntelee ukkosen jylhää jyrinää suurten rakeiden pitäessä discoa parvekkeen lattialla piiskaten keltaisen ruusun aukeamassa olevia nuppuja. kovaa ropinaa kuuluu myös kattoikkunalla rakeiden iloisesti pomppiessa.

Sydänpötkylä oli uunissa seuraavaksi. Kolmas pakkauksen putkilo on ihan tavallinen 'tylsä' ja pyöreä. (Putkiloiden halkaisija keskimäärin noin 8cm ja pituus 22cm.)

nami-hiiri