Tuli väkisinkin mieleen tuo vanha Toivo Kärjen  iskelmäsovitus, joka soi radiossa vuonna 1965, kun mitään ei ole kuulunut omasta SLYistani, ihanien pakettien lähettäjästä. Eikä ole postitätikään tuonut edes korttia  ! Mukavia ja  humoristisia kortteja muuten on kyllä löytynyt postilaatikosta. Super-nopea ja sukkela sähköpostikin on ollut sanaton tästä asiasta. Miksi ihmeessä?
 
Nami-hiiren oma blogiton muistettava kirjoitti  heinäkuussa paketistaan virallisella SLY11 sivuilla näin:
“Tuotteet oli ostettu Porvoosta, siirtomaatavaraliike Skafferista niinkuin touko-ja kesäkuunkin paketit.Jo toukokuun paketin tuotteet saivat minut innostumaan, niin että ajelimme tutustumaan kyseiseen kauppaan, mikä olikin aivan ihana pikkupuoti.....”
 
Minusta oli ‘oiva’ tai ainakin kiva  hieman ‘harhauttaa’ pariani Porvoon postileimalla ja Suomesta ostetuilla tuotteilla, koska olin kierroksen ainoa ulkosuomalainen, kun bloggaajan Taikataikinat' paluu Suomeen alkukesästä oli ennakkoon nami-hiiren tiedossa. - Suomi on hyvin varustettu ulkomaisilla tuotteilla ja erikoisuuksilla, joten mitään vaikeutta ei ollut toimia hieman poikkeuksellisesti.
 
Skafferista olen aiemminkin kirjoittanut, kun vierailin tammikuussa Porvoossa. Todella retken arvoinen kohde, sekä Porvoo, että Jokikadun Skafferi. Hyvä palvelu on harvinaista ‘herkkua’. Omistaja polveutuu vanhasta ammattinsa osaavasta ja ‘ammattiylpeästä’ kauppiassuvusta. Palvelualttiuden sanoisin tulleen ‘verenperintönä’. Nami-hiiri arvostaa hyvää palvelua hyvien tuotteiden kera yli kaiken. Ehkä sekin on tullut ’verenperintönä’ ?!
 
Nami-hiirulainen listasi sähköpostilla Skafferiin teemat ja listan niistä aineosista, joita tuotteissa ei saanut olla - joista parini ei pitänyt tai voinut käyttää. Paluupostissa tuli sitten ehdotelmia, joista tein valinnat. Postitin puotiin osoitelaput ja kahteen ensimmäiseen pakettiin sisälle tulleet kortit. Palvelu postituksineen pelasi mainiosti, ihan 101 %:sti. Parini sai pakettinsa ehjinä ja ajallaan. – Kouvolassa asustavalle Ullalle, tuttavallisesti ‘Ultsille’ paketit olivat mieleisiä. Hän tuntui olevan tyytyväinen - ja herra puolisonsa myös 
 
  
Toukokuussa lähti 'helppoa vierasvaraa'...
 
  
...kesäkuussa tutkittiin 'makuja maailmalta' ja
 
 
heinäkuussa puraistiin omenalla maustettuja tuotteita. Pakettiin tupsahti vielä pussillinen kuivattuja karpaloitakin, joihin Ulla aiemmin tykästyi.
 
Viikko sitten lähti matkaan vielä extramuistaminen, jossa omenaa maisteltiin lisää paljastuksen kera. Olipa mukana piirakkareseptikin! Se paketti oli aito nami-hiiren oma sveitsiläinen postitus! Siitä Ulla ei ole vielä maininnut mitään. On varmaan mökillä askareissaan tai lomalla. - Kuvat ovat kaikki Ullan ottamia ja lisään vielä sen 'extrankin', jos hän on sen kuvannut.
 
 
.....tänään, 2. elokuuta,  mukava Ulla oli pakettinsa saanut ja hetimmiten kuvannutkin, Mukana ollut martsipaaninen  serkku-hiirulainen ei ollut mitään matkalla onneksi paketista popsinut!
 
Nami-hiiri oli kuitenkin laittanut varmuudeksi  paljastuksen laatikon pohjalle, omenaiselle kortille. Toinen omenakortti sisältää painetun saksan kielisen piirakkareseptin ja sen pikasuomennoksen !
 
Muuten talvella kirjoitetuissa postauksissa joskus mainitsin ’sokerimassa’ alesta – se 'ale' oli Zürichissä. Mutta Porvoon Skafferista kyllä löytyy sokerimassaa, kuten ihania öljyjä, mausteisia viinietikoita, paljon erikoisuuksia maailmalta, kahvia, teetä, trendihyvää yms. Näistä kerättiin myös herkkupaketti toukokuussa 30 vuotta täyttäneelle pojantyttäreni äidille.