V%C3%A4rj%C3%A4tyt%20munat%20%201-normal

On mennyt monta vuotta siitä, kun hiiri osti vartavasten keväisen "Country Living" -lehden, jossa oli kaikkea hauskaa Pääsiäiseen. Mitään ei hiiri lehdestä silloin tehnyt, oli mukamasten kiire. Lehti  joutui lehtipinon jatkoksi, kun alkoi jo Vappu lähestyä....  Mutta idea kanamunien värjäykseen on kytenyt. Lehtiartikkelin värjäyksissä oli käytetty vanhaa kikkaa sipulinkuoria, jonka niksin pikku-hiiri oli oppinut jo lapsuudenkodissaan.  Niillä sai eri asteisia keltaisia kananmunia, joita silti saattoi maalailla. Vesivärienkin käyttö on hauskaa muulloinkin. Hiirellä on nytkin nappivärit.  - Lisäksi CL -julkaisussa oli mainittu punasipulin kuoret, ruskea saksanpähkinäkuorirouhe, syvänkeltainen santelipuujauhe, purppuranpunainen holunderjauhe (=mustaselja) ja karpalot. Viime mainittu ei soveltunut kovinkaan hyvin värjäykseen, mutta sitä ei artikkelin kirjoittaja ollut ennalta tiennyt. Ja siiten artikkelin hauska kohta - ei ollut aiemmin tiennyt nami-hiirikään, että nyt tarvittaisiin keittiön tasolla ohkasia, valkoisia sukkahousuja! Artikkeli muistissaan hiiri  oli ostanut yhden parin Saksassa käydessään edukkaasti, unkarilaisia 0.50€.

sukkahousut%20palasina%20x%20-normal.jpgsukkahousut%20-normal.jpg

Sukkahousut pätkitää surutta ja niihin kiepaistaan keittämätön mieluiten valkoinen kanamuna, jonka päälle on ensin taiteltu pienikokoinen kukanlehti, kukka, maustelehti tms. ja suljetaan tiukasti 'paistopussin sulkijalla'. Se on kätevin, ja  napsitaan ylimäärä pois sukan palasta.

Eggs-ready-normal.jpg

Kanamunat laitetaan pariin kattilaan kiehumaan normaalisti, jos käyttää vaikka kelta- ja punasipulin kuoria. - Tarkoitukseen kaupoista saatavia luonnonjauheita käytetään niiden ohjeiden mukaan. Värit eivät imeydy ehjien kuorien läpi. - Kananmunien annetaan kiehuttuaan jäähtyä.  Sukanpätkät otetaan  pois ja kasvit irroitetaan varovasti munankuorista.


Munan%20v%C3%A4rj%C3%A4yst%C3%A4%201%20-

Kupeissa vasemmalta käsin on saksanpähkinän kuorirouhetta, santelijauhetta ja mustaseljaa, joka on lähes punasipulin kuorenväristä, korianderinoksa, aiemmin värjätty valkoinen ja edessä vasemmalla kattilaan menossa oleva ruskean kanan muna, joka kuuluu alla olevaan  kuvasarjaan.

Tänään hiirellä ei ollut enää valkoisia sukkia ensimmäisen kokeilunsa jälkeen. Eikä ollut valkoisia kananmuniakaan, koska marketista ei löytynyt. Näinhän käy aina Pääsiäisen lähestyessä, olisi pitänyt muistaa.

Munan%20v%C3%A4rj%C3%A4yst%C3%A4%20-normMunan%20v%C3%A4rj%C3%A4yst%C3%A4%202%20-

........sukka on poistettu ja kiva koriste on muodostunut  sukanpalan rypyistä kiinnityskohtaankin....

Munan%20v%C3%A4rj%C3%A4yst%C3%A4%203%20-

....tässä edellisen kuvan kääntöpuoli. Lehtivihreää jäi korianderin lehdestä siksi, kun lehteen oli osunut hieman vettä hiiren tassuista ennen keitosta. Pohjaväri on punasipulin kuorista.

nami-hiiri