S%C3%A4mpyl%C3%A4t%20auringon%20noustessPinkit%20menossa%20uuniin%20.jpgPinkit%20s%C3%A4mpyl%C3%A4t%201%20.jpg

Vasemmalla uuniin menossa olevat  ja oikealla kuumat höyryävät sämpylät iltavalaistuksessa.

Kierroksen SLY32 salaisen parini reseptianti oli syyskuussa tosi runsas. Niistä leipominen ei kuitenkaan ollut mikään ylivoimainen tehtävä, suoritus. Herkkuja kaikki toteutetut. Salainen leivontaystäväni oli kaikesta päätellen lukenut nami-hiiren blogia suurennuslasin kanssa ja löytänyt punaisenlangan...pientä, hyvää ja kaunista! Uusi kuukausi on juuri alkanut. Se on tämän kierroksen kolmas ja viimeinen. Lokakuun slypakettia hiiri odottelee pienellä jännityksella....kuka on lähettänyt tällä kertaa hiirennäköisiä paketteja maistuvien reseptien kera, kauas hiirenkoloon!?

 

Palataanpa hetkeksi vielä syyskuun resepteihin. Hiiren silmään oli osunut jo heti paketin resepteistä 'Punajuurileipä'. Se kummitteli koko kuukauden mielessä, koska samaan aikaan sattumoisin oli Leivontafoorumilla  leipä -haaste. 

Mutta maasta nostettuja, multaisia tai harjattuja punajuuria ei näkynyt mailla halmein, niin hiiri osti marketista pikkupussin valmiiksi keitettyjä. Se oli virhe.  Ei, se oli suuri virhe. Kaksi pientä taikinaa meni täysin pilalle (?) - ja keittiön vanha valkoinen mattokin sai samalla oman osansa hiiren epäonnistuneista touhuista. Oli varsin selvää, että reseptiin tarvittiin tuoreraastetta.

 

Pari viikkoa sitten nami-hiiri löysi erikoismarketin valikoimasta punajuurijauhetta. Vaikkei resepti olisikaan kummitellut mielessä, niin kaunis lasipurkin sisältö houkutteli ostopäätökseen. Kotona hiiri avasi purkin ja maistoi jauhetta espressoliukan kärjellä....ihan selvää kuivattua punajuurta jauheena. Wau! Puhelin soi. Siellä oli koirakaverin emäntä...hiiri arvasi, että koiralla oli hiirtä ikävä....ja sitten oli lento hiirenpojan syntymäpäiville! Leipähaaste oli unohdettava. 

 

Aurinkoinen sää syyskuun lopulla ei ole enää katukahvilassa istuskelua varten. Sää on viilentynyt, pientä lämpöä ja köhäähän siitä vain seurasi....Mutta nyt on hiiri nauttinut pehmeitä, maukkaita punajuuri-juustosämpylöitä - puhtautta hohtava, valkoinen keittiömatto jalkojen alla. Aurinko paistaa. Aamutaivas on pilvetön ja sininen, +12°C. - Resepti on alempana olevassa postauksessa.

nami-hiiri

P.S. Hei, Pinja! Kiitos, kun kommentoit....kaksi viestiä sain s.postiin ja sen kolmannenkin, mutta sivuilla ei näy.....jokin Serverin ongelma ehkä ja ilmestyvät myöhemmin.