Toronton%20torttu%202013%20-normal.jpg

 

...on vain hiiren nimitys perinteisille kanadalaisille voitortuille, jotka jäivät makean tuskassa hieman raaoiksi reunoiltaan. Pähkinöitä tai rusinoita hiiri ei myöskään laittanut. Tortut ovat naturel ! Jätin saamaani reseptiin alkuperämitat, koska Euroopasta saa käteviä mittoja, joissa on molemmat sekä cupit että grammat merkittynä.

 

           Postauksen loppuun laitan  linkin, josta on apua mittamuutoksiin. - Tuntuu tosi

           hassulta tuo mittojen ees-sun-taas muuntelu, kun valtaosa resepteistä on

           alkujaan Euroopasta!​

 

Pienet 'Toronton' voitortut  

  •            24 pientä tai 12 normaalikokoista
  •  
  • Tarvitaan paketti itsetehtyä tai kaupan murotaikinaa +
  •  
  • 113 g (1/2 cup) suolatonta voita 
  • 220 g  (1cup) ruskeaa sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 170 g (1/2 cup) vaahterasiirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g (1/2 cup) rusinoita tai kevyesti paahdettuja pecanpähkinäitä pilkottuna 
  1. Esilämmitä uuni 200°C ja voitele sillä aikaa muffinipelti tarvittaessa.
  2. 'Vuoraa' muffinivuoan koloset hieman yli laidan taikinalla ja laita valmiiksi pohjalle pari pecanpähkinän puolikasta  tai muutama rusina.
  3. Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä, niin kauan, että seos pulpahtaa. Poista pannu liedeltä. 
  4. Vispaa munat ja vaahterasiirappi, sekä sitruunamehu, vanilla ja suola kulhossa - ja kaada lämmin sokeriseos joukkoon sekoitellen, kunnes seon  on tasaista koostumukseltaan. 
  5. Laita täytettä kuppeihin vain noin 3/4. 
  6. Paista  ensin 200°C / 10 min. 
  7. Laske lämpö  190°C ja pasta torttuja vielä 10-15 minuuttia, kunnes täyte kuplii ja murokuppi on saanut hieman väriä.
  8. Anna torttujen jäähtyä ensin vuoassa 5 min, ennenkuin irrotat reunat varovasti kiertämällä kapeaa leivontalastaa/veistä tortun ympäri - jätä edelleen jäähtymään vuokaan. 

Voitorttuja tulisi säilyttää jääkaapissa, mutta tarjoilla aina huoneenlämpöisinä. Oikeaoppisen perinteisen tortun täyte valuu ensimmäisestä haarukan painalluksesta, joten  varsinkin normaalikokoinen voitorttu on syytä aina syödä lautaselta !

Suositus säilyvyydelle 3 päivää.

 

Tässä yksi hyvä linkki resptimittojen muutoksiin.

 

nami-hiiri Torontossa