Paikallinen kauppahalli on hyvän kävelymatkan päässä. Se on maanantaisin kiinni. Tänään on tiista ja sataa tihuttanut pitkin päivää. Hiiri ei ole sokerista. Aina löytyy jotain uutta, koska sateella ja alkuviikosta hallin leveillä käytävillä saa astella 'putkasta putkaan' kenenkään tönimättä. Silloin tekee 'löytöjäkin' helpommin. 

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Onko lautasella olevat juurekset - peruna, punajuuri, porkkana, papu, valkosipuli, sekä banaani -hedelmä, muka löytö ? On, on! Ne ovat osin siivutettuja, kuivattu, tosi kevyesti suolattu ripauksella pippuria. Rapeaa tehdasvalmisteista naposteltavaa. 

image-normal.jpg

Nami-hiiri ei muistin mukaan ole useinkaan syönyt taffeleita, niiden rasvaisuuden ja liiallisen suolaisuuden vuoksi. Joku viikko sitten hiiri osti johdottoman rasvattomasti chipsejä tekevän vekottimen katseltuaan ensin kaupassa videon, vaan eipä huomioinut, ettei se videon uuni ollut uuni, vaan mikro! Pakkauksessa se lukee 'kissankokoisin' kirjaimin. Tällaisia heräteostoja tulee tehtyä vain matkoilla. Kevyt ja sopivan kokoinen pakkaus, joka mahtuu hyvin matka-askiin, kun se aika koittaa. Mutta mitenkäs sen nyt käy? Joutuu varmaan osastoon 'hyvä kiertämään' tai jotain. Lisään päivänvalossa napatun kuvan, kun seuraavan kerran ostan perunan...perunoita !

Tuote on ranskalaista valmistetta ja niitä saa kyllä Suomesta hauskalla nimikkeellä: "Sipsiritilä ja mandoliini". Nimitystä 'mandoliini' käytetään kansainvälisesti siivuttajasta. Linkistä selviää ostopaikat, tarkemmat tiedottuotteesta, saatavalla olevat värit ja vempaimen mukana ohjeet on myös suomeksi. Käyttö soveltuu omenille, päärynöille, mangolle, pataatille, perunalle ja porkkanoille - ei muille ! Mukavaa vaihtelua milloin vain kotona, viemiseksi,  vieraille....Hieman oli huuli pyöreänä hiirellä juuri äsken, kun poikkesi marketissa perunoiden takia ja kulki sipsihyllyn, ei vaan hyllyjen ohi! Metritolkulla oli eri valmistajien tuotteita, oli vihannestikkuja, noita ylhäällä olevan ensimmäisen kuvan tuotteita....ja paljon muuta. Se on kyllä ristiriidassa tuotetarkkailun ja -seurannan vuoksi, mutta ......mutta.... 

nami-hiiri  Torontossa