image-normal.jpg

image-normal.jpg

Harvoin nami-hiiri unohtaa asioita, ei edes sateensuojaansa marketin suojatelineeseen. Ihan aina vain ei heti muista, minne 'joku' on voinut laittaa jotakin niin ettei löydy?

"Baking Heaven 2012 Summer" löytyi lehtipinon osiosta 'viime vuosi'. - Sitruuna vaihtui viinirypäleisiin paristakin syystä. Toinen oli se, että hiiri on leikkinyt sitrussprayllään kaikki sitruunat mehuttomiksi, on sunnuntai ja marketeilla vapaapäivä. Ja se toinen - nyt on viinirypälekausi silmän kantamattomiin! 

Koska leipomus oli hetkellinen päähänpisto, tosin vuoden mielessä kummitellut, niin toteutus  kohdistui lähinnä marengin rullattavuuteen ja pieneen improvisointiin -> Täyte oli eilisestä makeasta jälkiruokavaahdon lopusta ja rypäleet viinitarhurin aamulla lahjoittamia. Toisessa lehdessä "Sweet Dreams Summer 2013" ollutta täytekakun reunakoristelua tuli kokeiltua nyt samalla eli kookoslastujen paahtamista!

image-normal.jpg

MARENKIKÄÄRETORTTU

Alkuperäinen resepti lehdessä on kirjasta:"Archer's Country Kitchen" 

POHJA:

4 kananmunan valkuaista

175 g (6oz) hienoa sokeria

TÄYTE:

300 ml (1/2 pint) kuohukermaa

3 tl Lemon Curd -sitruunavoita

Reseptiin kuuluva SUKLAAKASTIKE:

115 g tavallista suklaata

55 g tomusokeria sihdattuna

300 ml kuohukermaa

2 tl konjakkia (tai brandy)

Esilämmitä uuni 150°C ja laita uunipellille valmiksi leivinpaperi.

  • Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa kunnes muodostuu pehmeitä huippuja,  lisää hienosokeri ja jatka vaahdottamista kunnes muodostuu pehmeä, paksu ja kiiltävä valkuaisseos. Levitä se kevyesti ja tasaisesti uunipellin leivinpaperille ja paista 25-30 min eli kunnes marenki sietää kosketuksen.
  • Käännä/kiepsauta pehmeä marenkilevy varovasti puhtaan leivinpaperin päälle, poista paistopaperi varovasti autellen. Jätä levy jäähtymään.
  • Vaahdota kerma kulhossa pehmeälle 'piikille' ja kääntele joukkoon sitruunavoi. Levitä seos marenkilevylle ja rulaa levy varovasti. 
  • Kastike: Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa, nosta liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri, kerma ja konjakki. Anna seoksen jäähtyä.
  • Viipaloi marenkikääretorttu ja tarjoile suklaakastikkeen kanssa. Sihtaa hieman tomusokeria annoksen päälle!

image-normal.jpg

nami-hiiri