image-normal.jpg

image-normal.jpgimage-normal.jpg

Joulukuun sly -paketin mukana oli asiaan kuuluen reseptejä. Kaikki kokeilemisen arvoisia!

Hiirenkolossa on omat suosikit melko lyhyessä ruokalistassa, joita on helppo valmistaa yhdelle tai kahdelle ja syödä sitten se toinen annos seuraavana päivänä. Mutta kokeilunhalun voisi sanoa riittävän 365 päivää vuodessa tavalla tai toisella.

Tex-mex (Texan ja Mexican) on yhdysvaltalaista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta keittiöstä. Puhtaasta meksikolaisesta ruoasta sen erottaa runsas lihan käyttö. Tex-mex ruokaan kuuluu usein meksikolaisperäisiä tortilloja tai nachoja ja tulista kastiketta. Tex-mex ruokaan kuuluu jauheliha, kuten chili con carne, joka on Texasin osavaltion nimikkoruokalaji. - Oma nuoriso opetti nami-hiiren näihin herkkuihin jo vuosia sitten, mutta hiirenkolon ruokalistalle ne eivät koskaan kivunneet. Ei vaikka ’mausteutus' voi olla suhteellisen maltillinenkin. Sly parin lähettämän Texmex -maustesekoituspussi on pyörinyt näkökentässä hetken aikaa ja nyt hiiri tarttui siihen, otti annosvuoan esille ja ryhtyi saamansa reseptin lukupuuhiin:

Texmex -perunamuusivuoka, 8-10 annosta

1 l löysää perunamuusia

3 kananmunaa

2 rkl voita tai margariinia

Texmex –jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa (hiirellä oli kalkkunaa jauhettuna)

1 dl vettä

1 pss Taco Seasoning Mix -maustesekoitusta

3 rkl ketsuppia tai 2 rkl tomaattipyreetä

200 g ( 1 pakastepussi) herne-maissi-paprikasekoitusta

200 g (1 prk) ranskankermaa

lisäksi: juustoraastetta, puolitettuja kirsikkatomaatteja

  • Valmista ensin kastike. Ruskista jauheliha
  • Lisää pannulle vesi ja tacomauste. Sekoita ja lisää ketsuppi ja vihannekset. Anna hautua muusin valmistuksen ajan. Lisää lopuksi ranskankermaa.
  • Valmista muusi pakastetusta perunamuusiaineksesta tai oikeista perunoista.
  • Lisää muusiin kananmunat ja voi. Sekoita hyvin. Muusi saa jäädä melko löysäksi.
  • Kaada voidellun vuoan pohjalle vähän muusia ja sen päälle jauhelihakastiketta. Täytä vuoka vuorotellen näin. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi jauhelihakastiketta.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita koristeeksi puolikkaita kirsikkatomaatteja.
  • Paista ruokaa 175°C /keskitaso, noin 20-30 min.
  • Reseptin antama vinkki ! Ohjeessa käytettiin 400 g pss pakastemuusia. Se sekoitetaan 4 dl:n kiehuvaa maitoa ja 50 g:n voita.

Hyvää ja maukasta, ranskankermalla voi säädellä tulisuusastetta näppärästi, teen toistekin ! Kiitoksella, toistaiseksi tuntematon slyni !

nami-hiiri