Aprikoosimarm.%203.jpg

Liekö perinteisten "Vihreiden kuulien" ja suklaakuorrutteisen "Julian" ansioiksi luettava, että marmeladimakeiset ovat mielletty vuosikymmeniä aina jouluun. Onkohan alkujaan ollut hinta se ratkaiseva tekijä? Tiettävästi molempien valmistusta ei ole koskaan kuitenkaan sidottu mihinkään sesonkiin, kuten esimerkiksi Fazerin perinteiset kääreelliset Tryffelit Jouluun ja Mignonit Pääsiäiseen. -  Marmeladimakeisten valmistus kotona on huomattavasti siistinpää puuhaa, kuin suklaakonvehtien. Eikä se vaadi erikoisia työkaluja, kuten suklaamakeiset.

SLY25 -ringissä pyörineen makeisreseptin todellista alkuperää ei hiiri tiedä, mutta 1:1 löytyy Kermaruusu -blogista. Ranskassa marmeladimakeiset ovat arkipäivää ja hyvinkin suosittuja jälkiruuissa, kakuissa, juustotarjottimella....Makeisina niitä ostetaan suurempina tankoina ja leikataan/taitetaan pieniksi paloiksi. Normaalisti tämä makeinen säilyy pitkään, mutta kuivahtaa pinnasta olematta kuitenkaan koskaan kova. Hiiri on testannut muutamalla vihreällä kuulalla 10 kk. Kotitekoisten suositus on muutama (2-3) viikko.....ja pidempään lukitussa kaapissa Ü !

MARMELADIKUULAT  / Kermaruusu
 
3½ dl vettä
10 g agar-agaria (apteekista)
3½ dl sokeria
 
1½ dl hedelmä-/ marjasosetta
2/3 tl sitruunahappoa (apteekista)
 
Sirosokeria sokerointiin  (Talossokeri on liian karkeaa)
 
  • Ketä vettä, sokeria ja agaria hiljalleen n. 30 min. Jäähdytä.
  • Lisää sose ja sitruunahappo.
  • Kaada seos puolipallon muotoisiin pieniin muotteihin. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
  • Irrota puolipallot muotista. Anna marmeladien kuivua huoneenlämmössä n. vuorokausi. Kannattaa kuivattaa ensin tasainen puoli, jonka jälkeen voit yhdistää kaksi puolikasta yhteen.
  • Sokeroi. Anna marmeladien kuivua sokeroinnin jälkeen vielä pöydällä, ennen purkkiin laittamista. Tällä estetään sokerin sulaminen tiiviissä purkissa. Marmeladit säilyvät n. 2 viikkoa.

Aprikoosimarmeladimakeisia....jpg

Hiiri laittoi keitoksensa jääkaappiin laakeassa reunallisessa tarjoiluastiassa hyytymään - ja mietti josko ottaa sydämiä vai kukkia ?!  Redlove odottelee vuoroaan.

nami-hiiri