Makeaan varpuun tai suurenpaan oksaan maljakkoa varten saa kauniita koristeita pienistä suklaamunista. Ne ovat kääritty jo tehtailla kauniisti tinapaperiin. Koristeissa kauneimpia ovat yksiväriset ilman tekstejä. Ostaa kannattaa suuri, kirjava pussillinen ja poimia siitä sitten tarkoituksiin sopivimmat. Testaamalla huomaa paperin alla suklaan eri värit (tumma, maito, valkoinen) tai maut, jotka on hyvä muistaa tai kirjata ylös, jos antaa lahjaksi esimerkiksi henkilölle, joka voi syödä ainoastaan tummaa suklaata  tai hänelle, joka pitää siitä suklaattomasta valkoisesta.

Pääsiäiseen yhdistetään valkoinen, keltainen, vihreä ja lila. Mutta kaupoissa on tarjolla ihan kaikki värit, sitä synkkää mustaakin, joskin kaikki pastelliset sävyt ovat pääroolissa. Ollaanhan menossa kohti kevättä.

Osa pienemmistä suklaamunista on kääritty tavalliseen tapaan makeisten kääreeseen. Mutta ne kaikkein pienimmät pitää usein päällystää joustavalla tuorekelmulla, jotta niihin saa yhden 'siiven' askartelun helpottamiseksi. Oksalla tai rautalangalla ei pidä keihästää suklaata milloinkaan. Tuorekelmu Elmuun tai vastaavaan käärityn 'siivellisen' munan voi helposti sitoa kukkateipin avulla koivun- tai pajunoksaan virpomusta ajatellen ja lisäksi sitoa kapeista nauhoista somia pikku-rusetteja.

Maljakkoon aiotun oksan tulee olla hieman vahvenpaa tekoa, jottei se suklaamunien painosta kaadu. Itse sidon noita kimppuja jättäen ne vain pöydille koristeeksi ilman maljakoita.

Lisäksi sidon mukaan joitain vaaleita, pieniä kangaskukkia. Aiemmin esitelty jouluinen 'kimppu' on kaunis myös suklaamunista koottuna. Nyt en vielä löytänyt tarpeeksi pieniä mansetteja pastellisävyisinä, joten askartelu siirtyy tuonemmaksi. Jouluna käyttämäni (halkaisija 15cm) ovat nyt liian suuria. Parissa kaupassa arveltiin jopa niiden valmistuksen lopetetun. Se tästä nyt vielä puuttuisi. Tiedän, että niitä on edelleen, joskaan valmistajia ei ole yhtä paljon, kuin menneinä vuosikymmeninä. 

nami-hiiri