kuppikakku%20vihre%C3%A4%202%20-normal.j

 

Näin varmaan moni lukija nyt miettii katsellessan hiiren viimeisintä vispausta kahviherkkujen päällä. Hiiri pitää vihreästä, joskaan ei juuri tästä vivahteesta. Nauttii kerman vatkaantumisesta, jota kotikolon kerma ei suosiolla tee ilman 'sakeuttamisjauhoa'. Työpöydällä on kaupasta ostettujen pienten elintarvikeväripussien kimara. On lila, oranssi, vihreä, pinkki, turkoosi….Pussin päällä on tarkka käyttöohje värin annostelusta kermavaahtoon, tuorejuustoon, voikreemiin, taikinaan……

 

Markettien kakkuvitriineissä ja konsulttien esittelypöydillä kaikenlaiset kakut ja makeudet tekevät kauppansa - ja ne räikeimmin väritetyt loppuvat ensin. Keskikokoinen kuppikakku, jossa kakku jää usein vyöryvän koristelun alle, maksaa 2 dollaria paikallista valuuttaa. Ja ihmeissään hiiri on katsellut, kun ne nautitaankin heti, ensin yksi sitten toinen... kolmas....eikä viedäkään ostoksia kotiin  Ö.

 

Maassa maan tavalla ja pääosin siksi, että muistaisi kuinka ihanalta maistuu sittenkin ikioman maan tai hiirenkolon maan hillityn hallittu leivonnainen. Hiiren mielestä pastelliasteet leipomuksissa ovat sittenkin kauniimpia, houkuttelevampia, maistuvampia. Elämässä toki pitää olla väriä, muttei sitä välttämättä tarvitse suuhunsa tunkea! Kesämekkojen kirkas keltainen tai puseroiden oranssi saavat puolestaan rauhassa hulmuta kesätuulessa.

 

kuppikakku%20vihre%C3%A4%201-normal.jpg

 

 

kuppikakku%20vihre%C3%A4%204-normal.jpg

 

Helppo kesäherkku syntyy suklaamuru-cookies-pikkuleivistä, joko itse paistetuista tai leipomosta ostetuista, kun väliin laittaa kiekon jäätelöä. 

Niitä voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja koristella tarjottaessa, joskaan ei välttämättä. Pakkanen hieman pehmentää muuten murenevaa pikkuleipää, joka on oikeastaan vain hyvä asia.

Runsassuklainen pikkuleipä oli miltei äkkimakea suklaajäätelöllä, joten vaniljaa ensi kerralla….

 

kuppikakku%20vihre%C3%A4%203-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

Ja mitä tulee itse raikkaaseen Key Lime -kuppikakkuun, niin sitäkään ei nami-hiiri jatkossa koristelie näin räikeällä kermajuustolla. -  Kuvasssa yksi normaali lime ja muutama Key Lime.

 

nami-hiiri