Red%20love%202%20.jpg

Se on paljon sanottu, mutta ei kaukana vanhasta totuudesta, että omena päivässä..... Ei ole montaa hedelmää, joilla liha olisi punainen, ilman punaviinissä kiehumista tai grenadinessa uiskentelua, kun normaalisti punaposkiset omenatkin ovat vaaleita. Sveitsin Thurgaun Kanttoonissa on kehitelty hyvänmakuinen, hieman kova, punalihainen "Red love". Hiiri mainitsi omenasta jo aiemmin, kun teki omenaruusuja. Eilen niitä löytyy taas pitkän odottelun jälkeen lähimarketista. Mehua myös ja se on ihan yläkuvan omenien väristä...ilman mitään lisäystä.

Red%20love%201.jpg

Tähän asti sujui ongelmitta, vaikka hiiri hämmenteli samalla kasarin sokeriseosta marmelaatimakeisia varten. - Nyt puuttuu oikeasta peukalosta pala, hyvin ohut siivu, mutta verta tuli reippaasti. Vahinko tapahtui tyhmyydestä....OXO on suunnitellut erittäin hyvän ja käteen sopivan osan mandoliiniinsa, jota tulisi käyttää siivutettaessa hedelmiä, vihanneksia. Loput arvaattekin, eikö vain?  Päivänvalo oli vaihtunut lamppuihin, koska apteekkiin oli lähdettävä kesken kaiken. Siksi iltapalaksi uuniin menevät ruusut näyttivät kuvissa lähinnä lohiruusulta. Niitä nami-hiiri teki Kanadan retkillään Martha Stewardin reseptiä käytäen. - Omenia löytyy lisää kaapista, samoin laastaria ja haavaspray, joita hiirellä ei ole ollut 'naismuistiin'. 

20.11.2015  Sataa vettä kaatamalla ja tuulee vinhasti. Oikein sopiva ilma keittiössä puuhailuun. Ja näin mentiin....

redlove%20%20a.jpgRedlove%20b%20.jpgRedlove%20c%20.jpgRedlove%20d%20.jpgRedlove%20e%20.jpgRedlove%20f%20.jpgRedlove%20g%20.jpg

Redlove%20h%20.jpg

Tämän sarjan viimeinen kuva on lämmin kiitos vuosia mukana olleelle salaiselle leivontaystävälle, maanantaina postin tuomasta ilahduksesta !  Nyt kuvatessa nami-hiiri huomasi sen muistuttavan hyvinkin ikkunasta näkyvää vanhaa kaupunkia! Liekö ollut lähettäjän mielessäkin samanlainen ajatus valitessaan Adventtikalenteri -korttia hiirenkoloon Ü.

nami-hiiri