Suklaa maistuu ympäri vuoden, mutta ihan oikeasti käsiin sulavaa herkkulevyä tai suklaapatukkaa ei kesällä edes tee mieli. Hiiri on varma, että mieliteot viettävät myös kesälomaa.

 

kiesikkakakku%2020137-normal.jpg

 

Suklaiset kahvikakut ovat poikkeus ja hivenen suklaalla maustettu kahvi, sillä ne eivät tahri sormia, sulavat vain suussa. - On aika tyhjennellä kaappeja hankituista testausmateriaaleista. Hiiri teki pienen kakunkokoisen sovellutuksen (halk. 12 cm) ja päällysti sen edellisestä leivontatuokiosta jääneellä kulhonpohjalta kaavitulla maitosuklaa-tummasuklaa täytteellä, lisäten purkin pohjalta vielä kermatilkan, joka  ei ollut kahta teelusikallista suurempi.

 

Sen paremmin hiirenkolossa, kuin koiran kotonakaan ei pyörivää 'kakkukarusellia' ole. Hiiri käytti käsiään ja pyöritti työtasolla kulmikasta leikkuualustaa paksun puisen alustan päällä. Kumpikin hanasi vastaan, sillä niillä oli molemmilla liukuesteet 'pohjissaan'. Hupsista heijaa!  Kakku hävisi alustaltaan. Se  ei kuitenkaan löytynyt lattialta, mutta keittiön valkoinen marmoritaso näytti hetken hurjan, tosi hurjan makealta!  Suunnitelmat kuorrutuksesta ja upouusien Wiltonin reunakampojen testaus jäi aikomukseksi. Hiiri nuoleskeli suklaata sormistaan ja ryhtyi paikkaushommiin. Pieni iloisen pilkullinen lasta oli riemuissaan. Toisen vahinko on toisen onni! Lehtiä selailemalla löytynyt malli pysyy mielessä kyllä kotiin asti.

 

kirsikkakakku%2020137%2028-normal.jpg

 

…vanhanaikainen lastakoristelu, tuoreita kirsikoita ja aamulla metrin korkeudelta poimittuja kukkia pensaasta (ei kirsikkankukka) muutama tuikattuna mehupillin pätkään. Kakkuihin tarkoitetut kukkaputket ovat kotona, tietenkin!

 

nami-hiiri

 

image-normal.jpg