Parhaillaan odottelen postia mutta toisenlaista, kuin perinteisesti kuun lopun lähestyessä ilmestyviä  ikkunallisia kuoria. Eihän ne 'ikkunat' niitä kirjeitä valoisaksi muuta, mutta on hauska istua kotona katon alla sateelta suojassa. Hauskaa on myös nähdä mitä lukee tai kirjoittaa, vaikkei virheitään silti aina huomaakaan. Hauskaa on piipahtaa keittiössä keittämässä kahvit, soittaa puhelimella ystäville tai jotain muuta..... Puhtaat ja sileät vaatteetkin ovat mallikkaampia, kuin muodin ohjaamat ryppyiset vaatekappaleet. Pellavan hienosta materiaalista en ole oikein koskaan pitänyt. Erilaisten toimintojen vuoksi ovat ne ikkunakuoretkin tervetulleita, jotta elämä luistaa valoisasti, kotona lukien tai kirjoittaen, kahvia juoden, puhelimen  tai musiikin soidessa, sileässä puserossa....

"Onni on elämisen pieniä tuokioita!" Ja onni on sitä, että joku on muistanut juuri minua, antanut minulle aikaansa - kirjoittamalla postikortin - käsin !

Ja tuon kortin postimerkki, jossa juuri ja juuri huomaa lukevan Suomi Finland, värikkäiden kukkien ja keijun viedessä päähuomion. Ei mikään tylsä 'kolmen killingin keltainen' - vaan ihastuttava! Koululaisena keräilin postimerkkejä, mutta vain ulkolaisia ja kukallisia. Nykyään ostan hauskoja merkkejä ja lapsiaiheisia - lähettelen niillä sitten postia pojantyttärelleni. Hän huomioi sen, että olen usein valinnut kuoren juuri merkkien värien mukaan tai hänen lempivärinsä. - Postissa luukun takana istuva täti  puolestaan selvästikin harmittelee  nami-hiiren oikkuja. Hän yrittää vastata hiiren hymyyn ja hymyilee. Ojentaa sitten kauniita merkkejä valittavaksi, eikä enää pitkään aikaan ole vahingossakaan lätkäissyt hiiren kirjeisiin  koneesta 'tarraläpysköitä', ainoastaan paketteihin. Illalla kassakone näyttää postin tädille myyntilukeman. Mutta merkit, ne  on laskettava aina erikseen milloin niiden myyntiä on ollut. Ja näpyteltävä jäljellä olevien merkkien määrä sitten koneeseen käsin, jotta päivän myynti ja kansion merkkivarasto kohtaavat toisensa. Toimitus vie muutaman ylimääräisen minuutin ja postin tädillä olisi tietenkin iltaisin kiire kotiin!

nami-hiiri