Kookos-vadelma%201.jpg

 

Kookos-kääretorttupohjan kanssa rakennetu Joulun lopettamiskakkunen 4-5 henkilölle.

Kevennys on hiirenkolossa ajateltu niin, että reseptien sokerimääriä on pienennetty, tarjottavat palaset ovat pieniä ja sovitettu mittoihinsa espressokupillisen kanssa nautittavaksi. Mousse on ilmavan kevyttä, tuoreet talvivadelmat raikkaita.

Mukana on niitä loppujakin - muutama suklaapähkinäpikkuleipä, vadelmahillopurkin, sekä kookospussin loppu……

Huom! 

Aineosat ovat alkuperäresepteistä niinkuin ne ovat olleet, mutta hiiri soveltaa niitä aina formujensa mittoihin.

 

KOOKOSkääretorttupohja

 

4 kananmunaa

1 -1½ dl mahdollisimman hienoa sokeria  

1 dl vehnäjauhoja  

½ dl kookoshiutaleita, lisärouhittuna !  

1 tl leivinjauhetta

 

° Esilämmitä uuni valmiiksi 225°C

 

° Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

° Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon.

° Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

° Paista 7-8 min. 

° Kumoa puhtaalle leivinpaperille, anna jäähtyä ja leikkaa tarvittaviin kappaleisiin kakkua varten. 

 

KOOKOSMARENKI

 

4 valkuaista

2 dl sokeria

2 dl kookoshiutaleita

 

° Rouhi kaupan kookoshiutalepussista tarvittavat määrät hieman pienemmäksi murskaksi! (muovipussi ja kaulin)

° Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on paksua. Lisää lopuksi kookoshiutalerouhe.

° Voitele kevyesti leivinpaperi uunipannulla juoksevalla margariinilla tai öljyllä ja ripottele sille kookoshiutaleita. Levitä päälle valkuaisvaahto (noin 30 x 40 cm). Paista 150-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä. Marengin ei tarvitse olla täysin kuiva.

 

VADELMAMOUSSE 

 

200 g tuoreita vadelmia

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa ( tai rahkaa )

1,5 dl tomusokeria

(1 tl vaniljasokeria…. en laittanut ollenkaan)

½ sitruunan mehu

2 tl liivatejauhoa ( 1tl = n. 2 liivatelevyä)

 

° Paseeraa vadelmat - keitä keskilämmöllä muutama minuutti. Purista vadelmat liemineen siivilän läpi ja lusikalla päältä painaen. Anna soseen jäähtyä.

° Vaahdota kerma

° Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään

° Lisää vadelmasose

° Lisää valmistettu liivate

— ( Liivatteen valmistus liivatejauhosta: Laita kattilaan puristettu sitruunamehu ja liivate, lämmitä pienellä lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes liivate on sulanut. Älä anna kiehahtaa. Anna liivatesitruunaseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen taikinaan. )

° Lisää lopuksi kerma

 

VANILJAMOUSSE

 

1 liivatelehti

2,5 dl maitoa 

1,5 rkl maissitärkkelystä

1,5 rkl sokeria

2,5 tl vanilja-/vanilliinisokeria

2 keltuaista

2 dl kermaa vaahdotettuna

 

° Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. 

° Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. 

° Purista liivatelehdestä vesi ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. 

° Mausta seos vanilliinisokerilla. 

° Vatkaa lopuksi jäähtyneen kiisselin rakenne rikki ja lisää kermavaahto. 

 

Kookos-vadelma%202.jpg

 

° Kokoa kakku muotoonsa irtopohjavuokaan tai renkaan avulla kerros kerrokselta, 

° Laita kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään.

° Koristele juuri ennen tarjoilua haluamallasi tavalla - vadelmilla, marenkimurulla, suklaalla….tai jätä kakku ilman koristeita - marenkipinta on yksinkertaisen kaunis! 

— ’spagettilenkit' vedetty sulasta valkosuklaasta kakkukammalla leivinpaperin päällä ja jäähdytetty pieni hetki, taivutettu ja jäähdytetty muotoonsa. 

— kanadalainen mansikkasokeri oli turhan kirkasta, turha tuliainen.....olisi pitänyt ostaa vadelmaista….

 

Huom! 

- Hiiri kokosi kakkunsa alunperin pyöreään rengasvuokaan, testaili makua kahvin ja kakkuhaarukan kanssa, ja leikkasi lopun kuvissa oleviksi neliöksi !

- Kakun alin ohut kerros on tehty päähänpistosta paketinlopun kookos-suklaakekseistä murustamalla ja hieman lämmittämällä digestive -pohjan tapaan, jotta keksien suklaahiput levittyivät paremmin murusten joukkoon… Sen päälle sivelty ohuelti vadelmahilloa purkinpohjalta. Tämä oli ehkä turhaa, mutta hiiri kuvitteli jääkaapissa kovettuvan pohjan antavan tarvittavaa jämäkkyyttä, istuvan paikoillaan paremmin kakkulapiossa tarjolle nostelutilanteessa, ja toisaalta kakkupaperin pysyvän siistimpänä tarvittavan kahvitushetken.....Kokemuksesta hiiri tietää, että usein on juuri ennen tarjoilua vaihdettava kostunut tai tuhraantunut kakkupaperi vadilla.  Kakun nosto olikin helppoa!

 


Pieni nami-hiiren kookos-vadelmakakkunen sai kokoaan suurempia kehuja ja arvostelupisteitä tammikuisessa Leivontafoorumin haasteessa !  Hiiri on nöyrän kiitollinen kaikille kakkusensa arvostelijoille!

Kookos-Vadelmakakkunen / nami—hiiri                          39 pistettä  / I palkintosija
 
5 pistettä  - Kaikkein houkuttelevimman näköinen leivonnainen tässä haasteessa. Kaunis ulkoasu ja ihanat maut! 
5 pistettä  - vaikuttaa kevyeltä ja raikkaalta
4 p.            - kaunis kakkunen pirteillä väreillä.
5 pistettä   -Todella kaunis leivonnainen. Vadelma ja kookos ovat hyvä makupari. Sen pohjakerroksen keksimurumietteet olisi minusta voinut laittaa oikeaan ohjeeseen mukaan ainesuhteineen, nyt jäin ihmettelemään ja etsimään reseptin seasta, että mikäs tuo tumma kerros oikein on, kun ei missään näy aineksia tai teko-ohjetta.
 5 p            - Ehdotomasti suosikkini! Vadelma, kookos, vanilja.... nam!
pisteitä 5   - Ihanan värinen
 5 pistettä  - Tämä hentoisen kaunis kakkunen vaan yksinkertaisesti vei sydämeni ja kieleni mennessään  Maut ovat täysin mieleeni ja koostumus näyttää samettisen keveältä. Kakkua on mietitty ja se on hienosti toteutettu. Raikas koristelu.
Kookos-Vadelmakakkunen / nami—hiiri 5 pistettä
.