Sokerimassasta tehdyt koristeet eivät päädy kakkuun. Ne kuitenkin odottelevat tässä kakkua ! On kahden 'Talvi-Prinsessan' syntymäpäivä. Kumpikin tahollaan hoitaa ensin arkipäivän tärkeät tehtävät pois......Päivä jatkuu auringon hymyillessä pilvien raoista. Ilmassa ei ole suuren juhlan tuntua, se on hieman tuonempana loppuviikosta. Mutta tämä päivä on silti hyvin erikoinen ainakin kahdelle tammikuun lapselle, joille päivä on aina yhteinen juhlapäivä.

Arkipäivän ’prinsessakakku’ on vaatimaton pakkasessa olleista eri paksuisista kakkulevyistä koottu. Siinä on täytteenä kerros kerma-rahkaa, sekä paksumpi itse tehdyn vaniljakreemin ja kaupan mantelikreemin (Fiasconaro) yhteiskerros. Hillo on jätetty pois, kun kaapissa oli vain orvokkihilloketta. Mitään kostuketta ei hiiri myöskään nyt laittanut, sillä paksuhkot täytekerrokset pitävät kuivuuden mukavasti loitolla. Vihreää marsipaania oli liian vähän koko kakulle, siksi siis tällainen ratkaisu.

Toinen vaihtoehto mitä hiirenkolossa mietiskeltiin olisi ollut ’prinsessaleivos’, joka on helppo koota vaikka jälkiruokamaljoihin suoraan: kaksi ohuehkoa pyöreää kakkupohjan palaa ja väliin vadelmahilloa ja kermakreemiä, päälle vihreä marsipaani pyörylä – ja sokerikukka !

Sokerimassasta olevat koristeet ovat eri harjoituksista pitkin tammikuuta. Vain kakulle hypänneet kukat on nyt tänä aamuna tehty ja siksi kuivuminen jäi selvästikin liian lyhyeen. Suklaakirjaimet ’ChocoLux’ ja sydämet ’Dr. Oetker’.

Nami-hiiri on työnsä tehnyt ja lähtee nyt äänestämään ehdokkaita toisella kierroksella.

nami-hiiri