Jottei päivä mennyt aivan 'jouluksi', niin nami-hiiri keitteli syksyn satoa pienessä kattilassaan. Viikuna ei ole hiiren suosikkeja. Mutta selailtuaan aamulla taltioimiaan reseptejä, oli kaupasta haettava muutama viikuna ja lisää omenoita kaveriksi kaapin ainokaiselle. Resepti oli tarpeeksi yksinkertainen, pienelle määrälle ja kuvassa se houkutteli kokeilemaan.

Viikunaa ja omenaa

2 pientä 'Granny Smithiä', korvasin maukkaammilla

3 tuoretta viikunaa

sitruunamehua

1 kanelitanko

2 rkl sokeria

Anna omenakuutioiden kiehua 15 min, sokerin, kanelitangon ja sitruunamehun kanssa.

Liisää pilkotut viikunat ja keitä, kunnes seos sakenee, noin 10 min. ja niin, että hedelmät ovat pehmeitä.

Soseuta.

Nami-hiiri korvasi sitruunan hedelmälaatikkoon pyörimään jääneellä limella, eikä varsinaisesti soseuttanut hilloa, vaan hieman rajummin sekoitteli. Wau, mikä maku! Ja aivan oikein, se maistui Brien kanssa, kuten reseptissä lupailtiin.

Tässä olen pitkin iltaa maistellut sinisestä viikunasta punaiseksi muuttunutta hilloa. Aamupala jää sitä ilman ! 

nami-hiiri