photo%20Kurpitsa%201%20-normal.jpg

photo%20kurpitsa%202%20-normal.jpg

Leikkaa syötäväksi tarkoitetusta kurpitsasta 'hattu' pois.

3%20kurp.%20photo-normal.jpgphoto-%20Kurpitsa%204-normal.jpgphoto%20Kurpitsa%205-normal.jpg

Esilämmitä uuni 200 ° tai kuten hiiri 180°C. Puolita kurpitsa ja kaavi tukevalla jäätelökauhalla siemenet tarkkaan pois. Puolita puoliskot - ja vielä kerran tarvittaessa. Aseta reunalliseen uunipeltiin palat kuoripuoli ylöspäin. Lisää pellille noin 1 dl vettä ja sivele hieman ruokaöljyä pullasudilla palojen kuoren pintaan, ei kauttaaltaan. Paista paloja keskitasolla 35 - 40 min. Kokeile haarukalla kypsyys.

Jäähdytä hieman. Kuori irtoaa kypsistä palasista leikiten. Pieni kurpitsanliha ensin haarukalla ja laita siivilään nesteen poistoa varten.

photo%20Kurpitsa%206%20-normal.jpg

Kaada survottu vihannesliha astiaan, lisää mausteet ja soseuta. - Hiiri ei tällä kertaa lisännyt mausteita, eikä soseuttanut, kun jäi mietimään miten soseen käyttää, kakkuun vai laatikkoon lanttulaatikon tapaan. Se on naturel! 

Vaihtoehtoja on useita. Pyreestä voisi tehdä helposti levitettä leivälle/pullalle tai kurpitsafudgea, ehkä uudemmasti piirasta...munakkaan lisukkeeksi....

Vielä ei tule hiiren korvista kurpitsa ulos. Näin monimuotoisesti tuskin hiirenkolosta olisi koskaan kuitenkaan tästä vihanneksesta postattu. Mutta hauskaa on ollut ja aika kulunut mukavasti. - Voisitte muuten vierailla täällä ja herkutella ruoka-annoksella! Se maistuisi hiirellekin!

nami-hiiri