Kuun lopulla olin saanut kivan SLY11 -tokokuun pakettini. Ja erään paketin 'sloganissa' on tuo otsakkeeksi laittamani lause. Raision, Sunnuntai -sarjan tuotteista oli vanhastaan tuttuja vain jauhot ja leivontamargariini.

Nyt kokeilin ajattelevaisen SLYni lähettämää 'leipä- ja muffinssimixiä' ja tein leipää pienellä lapsien leivontaan tarkoitetulla kakkuvuoalla, jonka pohjan leveys on vain 7 cm. Pussin selkeää opastetta oli helppo seurata, siispä vettä, öljyä ja tällä kertaa naturel-tuorejuustoa, sekä pakkasesta leikattua ruohosipulia.

Käyttämäni vuoka oli arvatenkin liian pieni taikinan määrälle, joten sain vielä tehtyä kokeeksi muutaman rinkilänkin 'monitoimi-omenapannulla'. Muhkea vuokaleipä paistui hienosti, samoin rinkulat paistoaikaa hieman lyhentäen. Leipää siivuttelin pakkaseen sen rauhassa jäähdyttyä, myöhempää käyttöä varten.  

Leikkasin kuitenkin heti toisen kantapalan maistiaiseksi ja samalla hieman koristelin  lautastani.

Tuorejuustoa on kiva pursotella isolla tyllalla ja ruohosipulin pikkuruiset pätkät hauskaa koristetta. Korianterin pieni oksa vihreäksi 'kukkaseksi'. Tomaatit ovat pienimpiä mitä kaupasta löytyi.

Leipä oli erittäin hyvän makuista, joten uskon idean  toimivan hienosti muffinsseissa. Leipä nousi hyvin pienessä vuoassa, joten siivu oli ihan 'voileivän' kokoinen. Mausteisenä leipä maistuu mielestäni parhaiten ilman mitään päällysteitä. - Siitä saisi kyllä ihania coktailpaloja tai 'kurkkuleipäkolmioita' !

Oikeastaan ajatuksena oli kokeilla 'yrtti-tomaatti-leivoksia', mutta aikomukset toisinaan muuttuvat - ja nyt se ei ainakaan haitannut.

Aurinko ilmestyi vihdoinkin sadepilvien takaa!

"Sweet Thursday" (John Steinbeck)

nami-hiiri