Kurpitsakakku%20.jpg

Uudessa "Cake & Bake Heaven" - lehdessä oli parikin hieman erilaista reseptiä, joita nami-hiiri hyvinkin voisi kuvitella tarjoavansa isälleen. Hän oli enemmän suolaisen ystävä. Varhain aamulla juhlapäivän kunniaksi  vähemmän makea  voisikin olla hyvä ajatus ....

Zucchini-Lime-kahvikakku, 8-10 palaa / 20 cm vuoka)

Kakku

 

135 ml auringonkukkaöljyä

100 g extra hienoa sokeria (ohjeessa oli 200g)

2 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa

300 g spelttijauhoja

7 g leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

335 g pieniksi pilkottua kesäkurpitsaa

2 biolimetin raastettua kuorta (tai osa biositruunan kuorta )

 

Paistoaika 160°C (ylä- jaalalämpö) kuumassa uunissa  40-50 min, tikkukoe, kunnes kakku on kullanruskea.!

 

Juustokreemi

 

200 g maustamatonta tuorejuustoa

50-100 g tomusokeria

1 biolimetin raastettu kuori

 

Koristelu

 

Laita kakun juustokreemin päälle kesäkurpitsan pitkiä lastuja juuri ennen tarjoilua. 

 

FullSizeRender%203.jpg


 

Peconiruusu%202%20.jpg

 

Taateli-pekoni-muffinssi,12 kpl

 

200 g vähärasvaista pekonia tai ohutta kinkkua siivuina 

120 g kivettömiä kuivattuja taateleita pieniksi pilkottuna

 

3 kananmunaa

75 g sokeria

25 g vaahterasiirappia

70 g huoneenlämpöistä voita 

140 g tavall. piimää

200 g (speltti)jauhoja 

1/2 pss. (Dr. Oetker) leivinpulveria

 

Paistoaika 200°C  tai 180°C kiertoilma n. 25-30 min.

Muutama pekonisiivu pienitään taikinaan….muut kääritään hieman jäähtyneiden muffinssien ympärille.

Hiiri käyti ohutta Kultakinkkua/Prosciutto oro affum. 

nami-hiiri