Marenkisyd%C3%A4n%20.jpg

 

Kaakaojauholla väritetty marenki

 

4 large egg whites / isoa munanvalkuaista huoneenlämpöisenä

1/4 teaspoon cream of tartar / viinikivipulveria

120 ml sugar / hienoa sokeria

120 ml confectioners' sugar / tomusokeria

60 ml unsweetened cocoa / sokeritonta kaakaojauhoa

 

Esilämmitetty uuni noin 100°C.

Uunipellille  valmiiksi leivinpaperi.

Tylla tai pari ja niille omat pursotuspussit, jos haluat erilaisia marenkeja.

 

 

° Laita munanvalkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella,  kunnes pysyvää vaahtoa. 

° Lisää viinikivi teesihdillä ja  lisää hieman nopeutta. Vispaa kunnes seos muodostaa pehmeitä piikkejä. 

° Lisää kidesokeria vähitellen ja jatka vispaamista kunnes valkuaisvaahto on jäykkää ja kiiltävää.

° Erillinen puhdas kulho: sokerin ja  kaakaon sekoitus. 

° Lisää tämä osissa varovasti käännellen valkuaisvaahtoon.

-  Täytä pussi sopivalla määrällä, ei täyteen ja venyttele pussia poistaaksesi ilmakuplat/ylimääräinen ilma.

 

° Pursota marenkivaahto leivinpaeroidulle pellille haluamasi kuvioon.

°  Paista noin 1 tunti,  hieman koosta riippuen, kunnes marengit ovat kiinteitä ja kuivia. 

° Katkaise virta  uunista ja anna marenkien lepäillä uunissa 15 minuuttia.

° Nosta pelti ritilän päälle jäähtymään ja irrottele marengit varovasti leivinpaperista.

 

°  Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa.

 

Nopeasti valmista erilaista jälkiruokaa jäätelön, raikkaan marjakastikkeen tai vanukkaiden kanssa tarjottavaksi

. Rikkoutuneista yksilöistä saa koristeita seuraaviin leipomuksiin !

 

nami-hiiri