image-normal.jpg

Sokerihelmi bakery” –blogissa ihmeteltiin ihan samaa asiaa, kuin hiiri aiemmin toukokuussa, kun näki isossa kanadalaisen marketin vitriinissä tutun herkullisen saksalaisten klassikon, jonka myös itävaltalaiset ja sveitsiläiset ovat omineet. Hintalapussa luki "Black Forest Cake". Se tuntui yhtäkkiä tuiki tuntemattomalta nimitykseltä, kunnes hoksottimet tönäisivät. Hiirenkolo on naapurimaassa, mutta ei ole koskaan tullut mieleenkään suomentaa ”Schwarzwald Torte“, muuten kuin tuon 'Torten' osalta, kakuksi.

Eipä ollut hiiren mielessä myöskään kakut tänään. Kuppikakkuja olisi viikonlopuksi riittämiin ja vain siksi, että on tullut tyhjenneltyä jauhopurkkien loppuja kaapista ja maustepurnukoiden loppuja jääkaapin ovesta. Kyllä, kyllä!

image-normal.jpg

Hiiren jääkaapin ovessa on monimuoto-aina-valmis-kakkuvuoka rullalla, sekä osa magneettipohjaisista maustepurkeista. 

Osin päähänpistosta, osin toukokuuta muistellen....syntyi kuitenkin pieni täytekakku hiirelle tärkeän ihmisen syntymäpäivään. Ja vaikka ’uudistus-tyhjennys-siivous’ oli käynnissä, niin pieni puolillaan oleva 10 cl KIrschwasser –pullo pääsi kaappiin takaisin. Sisältö on jälleen pienentynyt yhdellä teelusikallisella, kuten niin monasti ennenkin. Siitä riittäisi vielä moneen sveitsiläisreseptin leivonnaiseen.

Hennosti Kirschillä maustetusta, kermalla ja kirsikoilla täytetystä ’pystyyn nostetusta’  kääretortun puolikkaasta tuli oiva täytekakku – koristeenaan suklaalastuja, pursotusta ja muutama ’Black Cherry’ – lajikkeen marja. - Olen ihan varma, että Äitini olisi pitänyt siitä ja juuri tänään 9. elokuuta !

nami-hiiri