Lounasta%20maanantaina.jpg

Hyv%C3%A4%20lounaspaikka%20.jpg%20koira%20yritti%20esitell%C3%A4%20.jpg

Tänään on maanantai. Hiiri on kotonansa ja koira omassaan. Jostain hiiri näki aamulla SOPPA365 reseptin ja lähti kauppaan. Ylimmässä kuvassa on linkki.....

Viikonloppuna kaikki oli toisin ja koiran mielestä varmasti tosi harmillista. Koira ja hiiri kulkevat Zürichissä, kuin kotonaan. Koira on usein selvästikin tietoisempi kävelyretken päämäärästä, kuin hiiri. Eihän hiiri edes asua tässä kaupungissa. Koira suunnistaa lähipuistoihin, pysähtyy tervehtimään jalannostolla puita, pensaita, tolppia....Suurten näyteikkunoiden kohdalla se pysähtyy, joskin eri syystää..ehkä hiirikin haluaa katsella tuota samaa ikkunaa, kuin emäntä tai mennä sisälle- Koira muistaa  usein istua odottamaan liikennevalojen vaihtumista. Hauskaa hiirestä on se, ettei koira tule ulos kotihissistä ilman kutsua, vaikka ovea pidetään auki. Hyvin koulutettu!

Lauantaina koiralla oli molemmissa kuvissa nelijarrut päällä. Vilkaisi hiirtä nopeasti, muttei liikahtanutkaan tassuillaan. "Tee jotain, vedä ovenrivasta. Miksi ihmeessä ovi on kiinni?" Ohikulkijat hymyilevät meille molemmille. Lopulta koira liikahti...hiiri arvasi koiran ajatukset: "Ei hätää mennään seuraavaan lounasravintolaan. Tule vain perässä, tunnen reitin...juo vaikka kahvit, niin tarjoilijat tuovat minulle sillä aikaa herkkupaloja, niiden leipäkin on erityisen hyvää....." Kuola valui suupielistä, kun koira pysähtyi seuraavan ravintolan kohdalla. Eipä onnistanut toisenkaan oven takana. Ovi oli ja pysyi kiinni. Oli lauantai ilta ja kaikki lounaspaikat tietenkin kiinni yli viikonlopun. Koira tiesi hyvin, että nyt piti odottaa illan ruoka-aikaa. Kotona olisi hyvä kotiruoka-annos odottamassa.  Mutta ylimääräisistä herkuista saa unelmoida, koiratkin!

nami-hiiri