Tänään tasataan kesäpäivä pohjoisella pallonpuoliskolla! On vuoden 172. päivä gregoriaanisessa kalenterissa. Reilu puolet on tästä vuodesta jäljellä ennen kuin se taas vaihtuu. Nami-hiiri olisi valmis 'väittämään', että vuodet olivat aiemmin paljon pidempiä. Joulua ja syntymäpäivää sai odotella ikuisuuden. - Tänään on muuten Englannin Prinssi Williamin syntymäpäivä (s. 1982).

Kääretortun pohja on paistunut ja siitä hiiri on 'rakentanut' pieniä vain aikuisille soveltuvia leivoksia. Mansikkamäen 'Marenkiruusu' - leivospohja oli perustana ja kaksi eri täytettä, hieman muunneltuina: 2 dl kermaa, 1,5 dl vaniljajogurttia, 1,5 dl vadelmasosetta (les vergers boiron) ja 5 pientä liivatetta (Dr. Oetker). Päälimmäiseksi ohueksi litistetty marsipaanikerros ja tomusokeria. 

Tuliaisesta innoissaan nami-hiiri kostutteli pohjan muutamalla kylmällä tipalla kanadalaisesta 'Icewine'-minipullostaan (0,50ml, 9,5% alc. vol.) ja maistoi samalla 'mokkalusikallisen', jotta tietäisi itsekin, mitä leivokset sisältäisivät.  Mukavan viileää, hieman makeaa! Pienten palojen leikkaaminen ei sujunut ihan toivotulla tavalla - ehkä marsipaanista johtuen. 'Mokkalusikallisen' vaikutuksesta ei havaintoja.

nami-hiiri