Taitoluistelun MM -kilpailu 2012 on parhaillaan Ranskan Nizzassa. Mestaruuskisat alkoivat maanantaina 26. maaliskuuta ja  päättyvät Aprillipäivänä 1. huhtikuuta 2012.  Paikka on miltei nami-hiiren 'naapurissa' Nizzassa – Palais des Congrés Acropolis. -halli.

Nami-hiiri katselee aina mielellään taidokasta kuvioluistelua, kilpailijoiden lennokasta liitoa, vauhdikkaita piruetteja kovalla jään pinnalla. Pariluistelun upeat nostot saavat hiiren haukkomaan henkeä.

Samaan aikaan ulkona kukkii keltaiset koristepensaat, voikukat ja magnolia puutkin ovat juuri puhkeamassa kukkaan, lehdet tulevat myöhemmin. Sisällä on mukavan lämmintä, mutta tunnelma on täysin talvinen.

 

SLY18 parilta helmikuussa saatu resepti on ollut ahkerassa käytössä tällä viikolla, sillä tikkupullat ovat paistuneet ja maistuneet – ilman nuotiotakin.

Tikkupulla. Tämä alkuperäinen ohje on ollut HS:n ruokaresepteissä

7 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 tl kardemummaa

1 pussi kuivahiivaa

n. 2,2 dl vettä

1. Mittaa jauhot muovipussiin ja nypi rasva joukkoon.

2. Lisää pussiin sokeri, suola, kardemumma ja hiiva.

3. Lisää nestettä niin paljon, että saat sopivan notkean taikinan. Taikinan voit vaivata pussissa niin, että puristelet sitä riittävän kauan ja seoksesta syntyy taikina.

4. Ota taikinasta noin kananmunan kokoinen annos ja hiero siitä kämmenien välissä pikkusormen vahvuinen tanko.

5. Kiedo tanko puutikun ympärille harvakseen. Väliin on jäätävä ainakin puolen sentin raot, jotta taikina voi turvota kypsentämisen aikana. Anna taikinan hiukan kohota ennen paistamista.

6. Kypsennä pullatikkua hitaasti käännellen riittävän kaukana nuotion hiilloksesta.

Vinkki: Kypsän pullan voit nauttia suoraan tikusta mutta jos onnistut saamaan tikun pois niin, että saat pullasta "tötterön", täytä se kermavaahdolla ja hillolla ja nauti kahvin kanssa.

Nami-hiiri kietoi tuplakananmunaa vastaavan annoksen taikinatankoa tikkujen ympäri hieman muotoillen, koristeli mantelilastuilla ja kirsikan puolikkailla ja paistoi pullat normaalisti uunissa. - Muutamiin tuli käytettyä värillisen raesokerin loppuja.


Taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty vuodesta 1896 alkaen, jolloin ne järjestettiin Pietarissa, Venäjän keisarikunnan pääkaupungissa.

MM-kilpailujen alkuaikoina maailmanmestaruudesta kilpailivat vain miehet. Naisten yksinluistelu oli ensimmäistä kertaa kisaohjelmassa vuonna 1906, jolloin kilpailut järjestettiin Sveitsin Davosissa. Pariluistelu on ollut kisaohjelmassa vuodesta 1908 ja jäätanssi vuodesta 1952. 

 nami-hiiri